MOSTAR

Dalibor Komjenović sklopio sporazum o priznanju krivice: Pedofil koji je mamio djevojčicu u kombi uskoro na slobodi

Osuđen na četiri mjeseca zatvorske kazne, u koju mu je uračunat i pritvor

Odmah uhapšen nakon prijave. Avaz

Meliha Smajkic

5.1.2024

Dalibor Komjenović (50) iz Laktaša, optužen da je u pokušaju počinio krivično djelo protupravno oduzimanje slobode, uskoro će se, saznajemo, naći na slobodi. 

Kako nam je potvrđeno iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), Komjenović je sklopio sporazum o priznanju krivice, a prema kojem je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od svega četiri mjeseca!

Produžen pritvor

Iako mu je sudskim rješenjem, a na prijedlog Kantonalnog tužilaštva, produžen pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne, a u kojem se nalazi od 12. septembra, budući da će mu se u kaznu uračunati vrijeme koje je proveo kao pritvoren, on će uskoro biti slobodan.

Podsjetimo, riječ je o slučaju koji je izazvao veliku uznemirenost građana Mostara, a nakon što je obznanjeno da je Komjenović 12. septembra u večernjim satima u prigradskom naselju Vrapčići pokušao namamiti, nudeći joj čokoladicu, devetogodišnjakinju u svoj kombi.

Višestruki povratnik

Policiji je taj slučaj prijavila nana djevojčice H. H. (72), a policijske patrole su odmah nakon prijave vrlo brzo pronašle opisano vozilo, bijeli Ford bez registarskih oznaka, te Komjenovića, koji je odmah uhapšen.

Tužilaštvo HNK: Nagodio se. Avaz

Komjenović je, inače, višestruki povratnik u činjenju brojnih krivičnih djela, između ostalog, nasilja u porodici, krađa te drugih. U jednom slučaju se spominje i da je na području Banje Luke prisiljavao duševno bolesnu ženu na prosjačenje.

"Malo je reći da sam ogorčen"

Vijest o tome da se Komjenović nagodio s Tužilaštvom HNK kod H. N., oca djevojčice, (puni identitet poznat redakciji) izazvala je šok i nevjericu.

- Malo je reći da sam ogorčen. Ne smijem ni pomisliti šta bi se dogodilo da je kojim slučajem moja kćerka ušla u to vozilo. Na svu sreću, taj događaj nije ostavio na nju nikakve posljedice, iako je išla i na prepoznavanje i na razgovor u Tužilaštvo... Ma, malo je reći da sam ogorčen. 

Pitam se kakva je to pravda, jer, kako mi je rečeno, za to krivično djelo se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža. Dakle, manijak je dobio četiri mjeseca i evo ga na slobodi. Vjerovatno će opet pokušati isto uraditi. Šta reći, nego, roditelji, čuvajte svoju djecu. Uostalom, vidjeli smo kako se dijeli pravda u ovoj državi i iz slučaja iz Jablanice i mnogih drugih - nije krio ogorčenje ovaj Mostarac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.