NASELJE DOKANJ

U Tuzli radnik pao s 11 metara i poginuo

On je pao s 11 metara visine, odnosno s hale koja je u izgradnji

MUP TK: Radnik pao pri izvođenju radova na krovu. Facebook

N. H.

prije 7 dana

Nesreća u radu u kojoj je poginuo 33-godišnji radnik iz Zavidovića dogodila se u utorak u tuzlanskom naselju Dokanj, navode iz MUP-a TK.

On je pao s 11 metara visine, odnosno s hale koja je u izgradnji.

Policijska stanica Istok je u obaviještena jučer u 15:40 sati od Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Tuzli da je s objekta pao radnik. 

- Izlaskom policijskih službenika na mjesto događaja, potvrđeni su navodi prijave te je utvrđeno da je jedan od radnika prilikom izvođenja radova na krovu hale u izgradnji pao na tlo te da se radi o muškarcu S.M. (1991) iz Zavidovića. Dežurni ljekar SHMP Tuzla je na mjestu događaja konstatovao njegovu smrt - objavili su iz MUP-a TK.

Dežurna tužiteljica u saradnji s istražiteljima OKP PU Tuzla je obavila uviđaj, a na terenu je bio i vještak zaštite na radu. 

- Prema za sada utvrđenim informacijama sa uviđaja, radnik jedne građevinske firme iz Zavidovića je pao sa visine od oko 11 metara prilikom izvođenja radova na hali u izgradnji u Doknju. Dežurna tužiteljica je izdala naredbu za obdukciju tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti - naveli su iz Tužilaštva TK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.