POSLAO JASNU PORUKU

Zelenski na dodjeli Zlatnih globusa: Neće biti trećeg svjetskog rata, ovo nije trilogija

Zelenski je publici rekao da rat u Ukrajini još nije gotov, ali da se plima okreće i da je već jasno ko će pobijediti

Zelenski: Pred nama je još bitki i suza. Twitter

Piše: E. A.

11.1.2023

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski se prisjetio dodjele Zlatnih globusa iz 1940-ih, koja se dogodila prije završetka Drugog svjetskog rata. Naime, on je napomenuo da neće biti trećeg svjetskog rata i da nije riječ o trilogiji.

Zelenski se ovim riječima obratio pristunima u videoporuci tokom televizijskog prijenosa Zlatnih globusa kako bi zahvalio svojim saveznicima u "slobodnom svijetu".


Američki glumac Sen Pen (Sean Penn) je predstavio ukrajinskog komičara koji je postao političar. Zanimljiva situacija je da se Pen prethodno sastao sa Zelenskim u Kijevu, te poklonio mu svoj kip Oskara, ali uslov je bio da mu ga predsjednik vrati kada rat završi.

Zelenski je publici rekao da rat u Ukrajini još nije gotov, ali da se plima okreće i da je već jasno ko će pobijediti, što je izazvalo aplauz okupljenih.

- Pred nama su još bitke i suze. Ali sada vam mogu reći tko je bio najbolji u prethodnoj godini - vi u slobodnom svijetu, koji ste se ujedinili oko podrške slobodnom ukrajinskom narodu - kazao je.

Također, Zelenski se već virtualno pojavio na Filmskom festivalu u Cannesu i na dodjeli nagrada Grammy kako bi razgovarao o sukobu i zahvalio svim onima u industriji zabave koji su podigli svijest o sukobu koji se vodi na ukrajinskom teritoriju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.