HTIO DJEVOJČICU

Otkrio biograf kraljevske porodice: Kralj Čarls bio razočaran kada se Hari rodio

O, Bože. Dječak je. Čak ima i crvenu kosu, rekao je Čarls s prijezirom tada

Prvo predstavljanje princa Harija. The News

Z. K.

9.9.2023

Kralj Čarls III (Charles) bio je razočaran kada je saznao da je princeza Dajana (Diana) rodila Harija (Harry). Ovo je otkrio biograf kraljevske porodice te dodao kako je kralj želio djevojčicu, a njegova reakcija na to što je Hari bio dječak bilo je toliko poražavajuće za princezu Dajanu da je to bio jedan od uzroka raspada njihovog braka.

Nepoznati audiozapis

Do sada nepoznat audiozapis princeze Dajane koja govori o svojoj "smiješnoj" zajednici s tadašnjim princom od Velsa emitiran u emisiji "Good Morning America" u petak, uključuje snimku na kojoj ona opisuje njegovo razočaranje kada je saznao da Hari nije djevojčica.

- Moj suprug ne želi ni razgovarati s mamom. Prilikom Harijevog krštenja Čarls je prišao mami i rekao: „Znaš, bili smo tako razočarani. Mislili smo da će biti djevojčica“, rekla je princeza Dajana autoru Endrju Mortonu (Andrew) za njegovu knjigu iz 1992. godine "Diana: Her True Story".

- I kraljica ga je napala: „Trebao bi shvatiti koliko si sretan što imaš dijete koje je normalno“. Od tog dana se smirio. To je ono što on radi kada mu neko odgovori - poručila je tada princeza.

Kraj braka

Kristofer Enderson (Christopher Andersen), autor knjiga "King" i "The Day Diana died", rekao je u intervjuu u utorak da je princeza Dajana bila shrvana reakcijom svog tadašnjeg supruga na rođenje njihovog drugog sina 1984. godine.

- O, Bože. Dječak je. Čak ima i crvenu kosu - rekao je Čarls s prijezirom, na veliko zaprepaštenje ljekara i medicinskih sestara u sobi, navodi Enderson za medije.

Enderson je rekao da mu je princeza još tada rekla da je njihov brak gotov. Autor je dalje objasnio da je Dajana mrzila cijelu situaciju s preferencijama spola jer je vjerovala da su njeni roditelji bili razočarani što nije bila dječak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.