U 78. GODINI

Preminula majka Melanije Tramp

Ona i njen suprug Viktor živjeli su u Americi i često su viđani u Vašingtonu nakon što je njihov zet postao predsjednik 2017.

Amalija Knavs sa kćerkom Melanijom i unukom Baronom. ABC News

H. J. I.

10.1.2024

Preminula je Amalija Knavs, majka bivše prve dame SAD Melanije Tramp (Trump), objavila je njena kćerka na društvenoj mreži X. Knavs je preminula u 78. godini.

- Amalija Knavs je bila snažna žena koja se uvijek nosila sa gracioznošću, toplinom i dostojanstvom. Bila je u potpunosti posvećena svom mužu, kćerkama, unuku i zetu. Nedostajat će nam i nastavit ćemo da poštujemo i volimo njeno nasljeđe - napisala je Melanija.

Savjetnik za kampanju bivšeg predsjednika Donalda Trampa (Trump) potvrdio je CNN smrt Knavs. 

Bila tekstilni radnik

Knavs je bila iz Slovenije i bila je tekstilni radnik. Ona i njen suprug Viktor živjeli su u Americi i često su viđani u Vašingtonu nakon što je njihov zet postao predsjednik 2017.

Penzionisani par je održavao redovne kontakte sa porodicom Tramp tokom predsjednikovanja i često su putovali sa njima u Mar-a-Lago i Nju Džersi.

Knavsi su posjedovali kuću u Sevnici, mirnom industrijskom gradu od 5.000 stanovnika, smještenom u bujnoj dolini sa drvećem na obalama reijke Save u centralnoj Sloveniji, gdje je Melanija Tramp pohađala osnovnu školu.

Kontroverzno dobijanje državljanstva

Ali pošto je njihov unuk Baron Tramp rođen 2006. godine, većinu vremena su provodili u Njujorku, rekle su tada komšije.

Postali su državljani SAD 2018. godine, kontroverzno dobijanje državljanstva kroz sponzorstvo njihove odrasle kćerke - kategorija viza koju je Trampova administracija nastojala da ukine. 

Donald Tramp je oštro kritikovao migraciju zasnovanu na porodici, redovno je nazivajući "lančanom migracijom".

Melanija Tramp je dobila američko državljanstvo 2006. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.