ZA POSTAČE

Turski Crveni polumjesec osigurao iftare i prehrambene pakete za više od 8.500 osoba u BiH

Također, prehrambeni paketi bit će podijeljeni na više od 25 lokacija u Bosni i Hercegovini, najavili su iz ove organizacije

Crveni polumjesec. Instagram

Anadolija

12.3.2024

Turski Crveni polumjesec tokom ramazana, mjeseca posta muslimana, organizovat će iftare te podjelu više od hiljadu prehrambenih paketa stanovništvu Bosne i Hercegovine.

- Širom Bosne i Hercegovine, u selima i manjim naseljima bit će organizirani iftari za postače. Osim toga, u pojedinim mjesnim zajednicama, onima u potrebi, iftar će biti dostavljen na kućna vrata. Turski Crveni polumjesec uvijek je tu za najranjivije kategorije društva. Tako će i ovaj ramazan podržati više od hiljadu domaćinstava s prehrambenim paketima - saopćili su iz turskog Crvenog polumjeseca.

Tako su već od prvog dana ramazana krenuli s podjelom iftara na kućna vrata Mjesne zajednice Lokve, što je, sudeći po reakcijama, izuzetno obradovalo mještane.

- Sada već tradicionalno, zahvaljujući narodu Republike Turske i njihovim donacijama, svake godine realiziramo aktivnosti tokom mjeseca ramazana. Cilj nam je olakšati i uljepšati ovaj mjesec onima kojima je to potrebno, te im poslati jasnu poruku da nisu sami - rekao je Suat Sokulu, šef delegacije turskog Crvenog polumjeseca u Bosni i Hercegovini.

Tokom cijelog ramazana, koji ne nastupio u nedjelju, 10. marta, kontinuirano će biti organizirani iftari u povratničkim mjestima, ruralnim dijelovima, kao i manjim naseljima Bosne i Hercegovine.

Također, prehrambeni paketi bit će podijeljeni na više od 25 lokacija u Bosni i Hercegovini, najavili su iz ove organizacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.