MADRID

Španska policija razbila kriminalnu grupu koja je pljačkala kuće fudbalera

Policija je navela da se radi o kriminalnoj grupi koja je počinila krađe u glavnom gradu Madridu i okolnim mjestima

Španska policija. Anadolija

Anadolija

13.3.2024

Španska nacionalna policija saopćila je da je razbila kriminalnu grupu za koju je utvrđeno da je opljačkala kuće nekih fudbalera u Madridu.

Policija je navela da se radi o kriminalnoj grupi koja je počinila krađe u glavnom gradu Madridu i okolnim mjestima. Među fudbalerima čije kuće su opljačkane nalaze se Radamel Falcao i Rodrigo Goes.

Policija je objavila da je u akciji uhapšeno ukupno šest osoba, pet muškaraca i jedna žena. Kako se navodi, kriminalna grupa je u julu 2022. godine počinila krađu u osam kuća, uglavnom fudbalera.

Posljednji put u maju 2023. godine grupa je opljačkala kuću u kojoj su bili luksuzni satovi i nakit. Policija je navela da su lopovi bilježili videosnimke i fotografije te pratili naloge na društvenim mrežama, kako bi upratili svakodnevni život fudbalera i njihovih porodica i vrijeme njihovog ulaska i izlaska iz kuća.

Posljednjih nekoliko godina značajno je povećan broj krađa u domovima fudbalera u Španiji. Kuća Sergija Ramosa u Sevilji opljačkana je u septembru 2023. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.