KOMENTAR DANA

Djeca nam se smiju

Dok se pandemija rasplamsava, dnevno umiru desetine građana, vlast se bezobrazno i bahato ponaša i međusobno prepucava

Zvuči nevjerovatno da su i Sudan i Ruanda nabavili vakcine, a Bosna i Hercegovina nije. Arhiv

Piše: Miralem Aščić

6.3.2021

Vakcina nema, nismo mi krivi, kriva je državna vlast. Oni su ih trebali nabaviti. Mi smo dali novac… Isprazne su to i bezobrazne fraze čelnih ljudi Federacije i famoznog Kriznog štaba, koje se ponavljaju već mjesecima, a izrečene su i jučer.

Ja, i? - što bi rekao Bakir Izetbegović, lider SDA. Isti onaj koji je ovlastio Fadila Novalića da nam kupi respiratore. Svi znamo kako je ta sapunica završila. Glavni akter zaradio je optužnicu, Federacija je bacila milione, a pacijenti dobili šamar.

Da ne bude zabune - krivi su svi, od državne do entitetske i kantonalnih vlasti, što jedini u regionu nemamo vakcine i čekamo donacije da spasimo živote bh. građana.

Dok se pandemija koronavirusa rasplamsava, dnevno umiru desetine građana, vlast se bezobrazno i bahato ponaša i međusobno prepucava. Optužuju jedni druge, napuštaju sjednice, prebacuju odgovornost i ratuju saopćenjima.

S druge strane, bolnice su nam prepune, a redovi pred domovima zdravlja i ambulantama širom države sve duži.

U prijevodu, za godinu pandemije bh. vlast nije učinila ništa. Pardon, kupila je za 10,5 miliona KM 100 respiratora iz Kine koje sada niko neće.

Osim toga, sve što je vlast uradila za godinu svelo se u dvije rečenice. Moramo se strpjeti. Budimo disciplinirani. I tako samo ukrug. Strpimo se. Držimo distancu.

Dok mi nosimo maske i više ni brat brata ne poznaje, držimo distancu, Evropa i svijet se već masovno i revakcinišu. Zvuči nevjerovatno da su i Sudan i Ruanda nabavili vakcine, a Bosna i Hercegovina nije.

Ukratko - bruka i sramota. Što bi rekli u popularnim ''Nadrealistima'': “Djeca nam se smiju, moj Reufe!”


Vezane vijesti
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.