LIČNOST DANA

Dal Varešanović: Nova zvijezda

Treća generacija vjerna bordo timu

G. Š.

Varešanović: Obilježio minulo premijerligaško kolo

Foto: Avaz


Minulo kolo na premijerligaškim terenima obilježio je mladi ofanzivac prvaka i lidera s Koševa Dal Varešanović, koji je u svom debiju bio jedini strijelac za pobjedu, ali je proglašen za najboljeg igrača utakmice protiv Krupe.

Također, u klupskoj anketi za najboljeg igrača utakmice dobio je 72 posto glasova navijača. Nažalost, igru je zbog povrede koljena morao napustiti u 75. minuti, što je svakako pokvarilo debi iz snova.

Dal Varešanović, inače, prvi je igrač u historiji FK Sarajevo čiji su dres prethodno nosili otac i djed. Dalov otac Mirza je bivši kapiten bordo tima, koji je u dva navrata nosio bordo dres, a djed s majčine strane je legendarni Mirsad Fazlagić (kapiten prve šampionske generacije FK Sarajevo, sezona 1966./1967.).

Nogomet
Dal Varešanović zabio za Liverpul

Dal Varešanović rođen je 23. maja 2001. godine u Beču, gdje je njegov otac bio na privremenom radu u Austriji... Prve fudbalske korake napravio je u FK Sarajevo, a lopta ga je prvo odvela u zagrebački Dinamo (2013.), a potom i Liverpul (2017.), da bi se 31. oktobra prošle godine vratio na Koševo. Za omladinske selekcije BiH odigrao je 16 zvaničnih utakmica i postigao dva gola. 

Više o temi Dal Varešanović

FK SARAJEVO
Novi igrač na treningu bordo tima
NA VRH

Podijeli članak na