LIČNOST DANA

Zlatan Ibrahimović: Ruši brojke

Gol protiv Rome bio 400. ligaški za ovog 40-godišnjaka

Ibrahimović: Postigao 150 pogodaka u Seriji A. TWITTER

Piše: E. Ć.

2.11.2021

Zlatan Ibrahimović nastavlja pomjerati granice i rušiti brojke. Početkom oktobra je proslavio svoj 40. rođendan, ali je ponovo pokazao da je kao vino - što je stariji, to je bolji.

Napadač Milana je protiv Rome postigao sjajan gol iz slobodnog udarca, što mu je bio ukupno 400. ligaški pogodak. Prvi je postigao još 30. oktobra 1999. godine kao igrač Malmea.

Igrao je u Švedskoj, Nizozemskoj, Italiji, Španiji, Francuskoj, Engleskoj i SAD, a u Seriji A je došao do brojke od 150 golova. Napadač bh. korijena je od svojih 150 golova u Seriji A njih 23 postigao kao igrač Juventusa, 57 kao fudbaler Intera, a 70 ih je postigao u dresu Milana.

Osim teškog djetinjstva, Zlatan nije imao sreće što je igrao u eri dvojice „vanzemaljaca“ Kristijana Ronalda (Cristiano) i Lionela Mesija (Messi), jer da nije bilo njih, Ibrahimović bi bio uvjerljivo najbolji fudbaler svog vremena.

Zlatan Ibrahimović je rođen 3. oktobra 1981. godine u Malmeu, gdje je i započeo svoju fudbalsku karijeru. Igrao je još za Ajaks, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, PSG, Mančester junajted i Los Anđeles Galaksi. Ibrahimović je i rekorder prema broju golova za Švedsku, postigavši 62.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.