RAZGOVORI S GLUMCIMA

Studio 55: Novi programski sadržaj Kamernog teatra

Prvog festivalskog dana, u subotu, 16. decembra, u 12 sati, ugostit ćemo Tihanu Lazović i Branislava Trifunovića

Branislav Trifunović. Kamerni teatar 55

L. S. R.

15.12.2023

Uz sedmo festivalsko izdanje "Dani Jurislava Korenića", Kamerni teatar 55 počinje s novim programskim sadržajem. Riječ je o Studiju 55, kreiranim u želji za boljim upoznavanjem prirode glumačkog stvaralaštva i intenzivnijim povezivanjem glumaca, glumica i publike.

Jedno od temeljnih pitanja Stanislavskog 

Krenuvši od jednog od temeljnih pitanja Stanislavskog – kako da glumac svjesnim putem dođe do podsvjesnog stanja – s glumcima i glumicama na sceni Kamernog teatra 55 pred publikom, razgovarat će Kristina Ljevak - Bajramović. Razgovori će istovremeno biti snimani i emitovani na YT kanalu ove teatarske kuće.

- Prvog festivalskog dana, u subotu, 16. decembra, u 12 sati, ugostit ćemo Tihanu Lazović i Branislava Trifunovića, koji dolaze povodom predstave „Bilo jednom na Briunima“ u režiji Kokana Mladenovića, kojom se "Dani Jurislava Korenića" otvaraju.

Ulaz na sve razgovore je slobodan

U nedjelju, 17. decembra, u 16:30 na sceni Kamernog ugostit ćemo Svetozara Cvetkovića, koji će istog dana gostovati s predstavom "(Pra)faust" Beogradskog dramskog pozorišta u režiji Borisa Liješevića.

Posljednji glumački susret s publikom u ovom ciklusu razgovora očekuje nas u ponedjeljak,18. decembra, u 10 sati s prvakinjom Kamernog glumicom Gordanom Boban koja igra glavnu ulogu u iznimno važnom komadu „Perzeide“ koji tematizira kompleksnost rodno uslovljenog nasilja i njegove posljedice. Ulaz na sve razgovore je slobodan -  poručuju iz Kamernog teatra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.