SREĆA

U Vodicama Travničanin na Eurojackpotu osvojio pola miliona eura: Odmah proslavio s porodicom

Ilustracija

Slobodna Dalmacija

12.8.2018

Vodice su hrvatski turistički grad s oko devet hiljada stalnih stanovnika, a u kojem trenutno ljetuje blizu 25 hiljada stranih i domaćih turista te vikendaša. 

U subotu ujutro glavna tema za prepričavanje bio je dobitak 32. kola Eurojackpota izvučenog u petak navečer u iznosu od vrtoglavih 1.136.094 KM, uplaćen u Vodicama.

A sretni dobitnik koji je nenadano postao milioner s dobitkom od pola miliona eura, kako saznaje ''Slobodna Dalmacija'', zove se Josip M. i porijeklom je iz Novog Travnika. Brzo se po Vodicama pročulo da je upravo on dobio na Eurojackpotu dobitak druge vrste, pogodivši svih pet od 50 brojeva iz velikog bubnja i još jedan broj od deset iz manjeg bubnja. 

Inače, Josip stalno živi u Vodicama od 1992. godine, nakon što se sa svojom širom porodicom doselio iz Novog Travnika tokom ratnih godina.

A da je upravo on dobitni listić uplatio na njenom kiosku, potvrdila je za ovaj portal prodavačica na trafici.

- Došao je rano jutros, čim sam otvorila, i tražio da mu provjerim je li mu listić dobitni. Gurnula sam listić u aparat i na ekranu je pisalo da je listić dobitni, ali da se ne može isplatiti. To sam mu prenijela, a on je ostao skamenjen i u nekakvom pozitivnom šoku. Pretpostavljam da je znao koji su brojevi izvučeni i da je osvojio milionski iznos. Međutim, moj dojam je da je tek postao svjestan da je dobio velike novce kada sam mu rekla da je listić dobitan. Inače, uplatio ga je u petak oko 14 sati. Stalno igra Eurojackpot i stalno je listić uplaćivao posljednjeg dana prije izvlačenja - ispričala nam je i sama vidno uzbuđena Vesna Brajković, prodavačica u kiosku ''Tiska''.

Novinari su pokušali doći do njega, ali isprva bezuspješno. Stalni gosti lokalnog kafića kazali su da je otišao u nabavku janjaca i da priprema veliku feštu za prijatelje i rodbinu da bi proslavili dobiveno bogatstvo na lutriji.

U međuvremenu, novinari su ga uspjeli dobiti i kratko im je poručio da je presretan, da mu nije problem da objavimo da je upravo on dobitnik te da je odmah otišao svojima u Novi Travnik, kao i da se u Vodice vraća sljedeće sedmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.