KAKO JE DOŠLO DO TOGA

Gradonačelnik Zagreba Tomašević o padu letjelice: Ovo je događaj bez presedana

Istakao je da situacija da takva letjelica padne u glavnom gradu države, na više lokacija, u smislu vremena kad je manje pješaka na ulici, jeste sreća jer niko nije stradao

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. HRT

N. Aj. / Index.hr

11.3.2022

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević dao je izjavu o padu letjelice na Jarunu.

- Znate već da se radi o letjelici... dijelovi letjelice su na više lokacija. Niko nije stradao i to je sreća u nesreći. Radi se o relativno velikoj letjelici. Vrijeme kad se ona srušila i lokacija gdje su fragmenti sletjeli, nevjerojatno je da niko nije stradao. Nadležno ministarstvo će se uskoro obratiti javnosti, DORH radi očevid. Zasad nema informacija o eksplozivnim elementima - rekao je Tomašević, prenosi Index.hr.


Nekoliko lokacija

Dodao je da će saobraćaj biti otežan sve dok se ne završe očevidi.

- Pričekao bi državne službe da komuniciraju o tipu letjelice. Imamo DORH, na njima je da daju informaciju da kažu otkud je došla letjelica. Čuo sam se i s premijerom na ovu temu, razmijenili smo informacije koje imamo, otkud je došla i kako je moguće da je došla kod nas. Ovo je događaj bez presedana, ovako nešto se nikad nije dogodilo u Zagrebu. Zagrepčani su već istraumatizirani potresom i pandemijom - rekao je Tomašević i dodao:

- Nekoliko je lokacija u pitanju gdje su pali fragmenti. Nema naznaka da se radi o nekakvoj namjeri.


Ne bih opisivao što sam vidio

Naglasio je da je "sada je glavna stvar kako je moguće da je došlo do toga i kako osigurati da se to više nikad ne ponovi".

- Nastala je imovinska šteta, najvažnije je da niko nije stradao. Nisam osobno vidio ostatke, ali i da jesam, ne bih opisivao što sam vidio. Sistem je upregnut i koordiniran sa sistemom državnih službi. Svi pažljivo komuniciraju jer je sve ionako osjetljivo. Imovinska šteta je na vozilima, ali utvrđuju se i lokacije fragmenata pa ćemo znati više - rekao je Tomašević.

Istakao je da situacija da takva letjelica padne u glavnom gradu države, na više lokacija, u smislu vremena kad je manje pješaka na ulici, jeste sreća jer niko nije stradao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.