BIVŠA SEKRETARKA MUP-A

Hrkalović u Specijalnom sudu: Iznijela odbranu i negirala djela koja joj se stavljaju na teret

Nekada najmoćnija žena MUP-a Srbije je u sud došla iz kućnog pritvora, koji joj je određen uz elektronski nadzor, kao zamjena za pritvor u kojem je bila od kraja decembra

Hrkalović u pratnji advokata Đukanovića. Telegraf.rs

E. Ć.

7.4.2022

Nekadašnja državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Dijana Hrkalović danas je iznijela odbranu u Specijalnom sudu u koji je došla u pratnji advokata Vladimira Đukanovića. 

Hrkalović je negirala djela koja joj se stavljaju na teret. Nekada najmoćnija žena MUP-a Srbije je u sud došla iz kućnog pritvora, koji joj je određen uz elektronski nadzor, kao zamjena za pritvor u kojem je bila od kraja decembra, prenosi Telegraf.

Inače, osim Hrkalović na optuženičkoj klupi su još dvojica bivših policajaca, nekadašnji načelnik Odjeljenja za specijalne istražne metode Dejan Milenković i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić. Oni se također brane sa slobode.

Hrkalović se tereti zbog dva krivična djela trgovine utjecajem u produženom trajanju, zbog čega je Tužilaštvo za organizovani kriminal tražilo da joj sud izrekne zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina.

Teredi se da je naložila načelniku Milenkoviću da ne postupi odmah po nalozima sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i postupajućeg tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vrijeme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševica 30. januara 2017. u Beogradu.

Također se tereti i da je sa bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad Miloradom Šušnjićem neovlašteno prisluškivala Darka Eleza, koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza krivičnih djela počinjenih u našoj zemlji.








Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.