SAOPĆENJE

DPS: Klicanjem ruskoj agresiji na Dan pobjede u Danilovgradu zloupotrijebljen praznik i obrukana Crna Gora

Takvo divljanje po ulicama predstavlja zloupotrebu demokratije, prava građana na okupljanje, i sramni pokušaj da se ubijanje nedužnih građana Ukrajine, prikaže kao herojski čin Rusije, navodi DPS

Nacionalističko orgijanje u Danilovgradu. SCREENSHOT: YOUTUBE

S. S.

11.5.2022

Demokratska partija socijalista zahtijeva od nadležnih da utvrde ko je pod parolom proslave Dana pobjede nad fašizmom, organizovao na javnom prostoru u Danilovgradu nacionalistički pir, na kojem se klicalo ruskoj agresiji na Ukrajinu i Kosovu kao srpskoj zemlji.

- Već poznata ikonografija, uz strane zastave, nacionalističke usklike i vrijeđanje američkog predsjednika, nije nikakva proslava već brukanje Crne Gore. Takvo divljanje po ulicama predstavlja zloupotrebu demokratije, prava građana na okupljanje, i sramni pokušaj da se ubijanje nedužnih građana Ukrajine, prikaže kao herojski čin Rusije - navodi DPS.

Kako su istakli, svaka relativizacija i zanemarivanje, ovakvih i sličnih pojava, poput propagandnih punktova ruske agresije koji niču u internet prostoru Crne Gore, ili činjenice da u našoj državi postoje kriminalni nacionalistički krugovi koji su spremni da pale gradove po Crnoj Gori, predstavlja ozbiljnu neodgovornost države.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.