PREMIJER CRNE GORE

Abazović: Odgovorno je i državnički kada niste u mogućnosti da pomognete državi, da joj makar ne odmažete

Vidjet ćemo šta je stav većine poslanika, napisao je on komentarišući odluku Predsjedništva DPS-a

Abazović: Crna Gora mora dalje. Twitter

E. Ć.

10.7.2022

Premijer Crne Gore Dritan Abazović oglasio se na Twitteru nakon što je Predsjedništvo DPS-a poslije današnje sjednice odlučilo da uskrati podršku njegovoj manjinskoj vladi.

- Pozdravljam odluku Predsjedništva DPS. Odgovorno je i državnički kada niste u mogućnosti da pomognete državi, da joj makar ne odmažete. Vidjet ćemo šta je stav većine poslanika. 

Crna Gora mora dalje - kriminal, korupcija i nacionalizam nisu opcije. Pobijedit će evropska budućnost - napisao je Abazović.


Podsjetimo, Predsjedništvo DPS-a je navelo da je manjinska vlada izgubila podršku zbog napuštanja evropske agende. U saopćenju DPS-a nakon sjednice izraženo je žaljenje zbog promjene političkog kursa Vlade Crne Gore kojom je, suprotno političkom sporazumu o njenom formiranju, Vlada napustila prioritetni zadatak ispunjavanja obaveza iz agende evropskih integracija i ishitreno, neodgovorno i bez konsultacija sa stručnom javnošću ušla u zaključivanje Ugovora sa SPC čime je nanijela neprocjenjivu štetu državnim interesima Crne Gore, navodi se u saopćenju DPS-a nakon sjednice Predsjedništva ove partije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.