CRNA GORA

Abazović nakon sastanka sa Eskobarom: Očekujemo da Đukanović da mandat Lekiću

Dodao je da je optimista po pitanju da će nova vlada biti formirana

Abazović: 43. Vlada je ispunjavala sve obaveze koje su se ticalemeđunarodnih nivoa standarda. Agencije

E. Ć.

19.9.2022

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović sastao se sa Gabrijelom Eskobarom (Escobar), izaslanikom Sjedinjenih Američkih Država. Nakon sastanka je izjavio kako Miodrag Lekić ima podršku URA-e, te da se očekuje da mu predsjednik Crne Gore Milo Đukanović da mandat.

Abazović nije odgovorio na pitanje šta je saopćila američka strana i kakvi su njihovi stavovi.

- Nemam mandat niti želim da pričam u ime naših partnera. Važno je naglasiti da ozbiljne države poput SAD prave partnerstva sa državama. Vlade su prolazne, a partnerstva su trajna i treba ih očuvati. Kako god bude na kraju bilo, oni ostaju kao naši partneri i mi njihovi - izjavio je Abazović.

On je naveo kako je Vlada ispunjavala sve obaveze koje su se ticale međunarodnih nivoa standarda.

- Zemlja smo koja je posjetila Ukrajinu i pružila podršku predsjedniku Zelenskom. U tom pravcu će se nastaviti politika vlade. Nezavisno da li će biti nova vlada. Sve ostalo nisu odgovori koje ja mogu i želim da saopštim. Kakva je uloga prema nekoj političkoj opciji, političkim iderima.. to ne želim da komentarišem… 

Ako dođe do formiranja nove vlade i mi budemo učestvovali u njoj, sve ono što je dobro nasljeđe u našim međunarodnim odnosima se nastavlja. Sva podrška koja se tiče sankcija se mora nastaviti. Mi smo kredibilan NATO partner, ne bi bili ovdje da je suprotno. Da li ima skepticizma, ima ga u našoj zemlji - istakao je Abazović.

Na pitanje da li ima dogovora i da li je Crna Gora blizu formiranju vlade, Abazović odgovara da je danas "bliže nego jučer". Dodaje da je optimista po pitanju da će nova vlada biti formirana.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.