PREMIJER CRNE GORE

Abazović daje 35 hiljada dolara mjesečno za lobiranje u Vašingtonu

Vrijednost ugovora je 420 hiljada dolara za godinu dana, odnosno 35 hiljada dolara mjesečno

Abazović: Ugovor potpisao 13.12 2022. godine. Twitter

H. J. I.

28.12.2022

Na sajtu američkog ministarstva pravde objavljeno je da kabinet premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića angažovao je novoosnovanu kompaniju Bipartisan Solutions za predstavljanje u Vašingtonu. Kao osobe za kontakt navedeni su Abazović i bivši ministar vanjskih poslova, a sad savjetnik premijera Đorđe Radulović. Ugovor su potpisali zastupnik Bipartisan Solutions Mičel Barak i Abazović.

Mordekaj Mičel Barak je izraelski lobista, koji je sarađivao sa srpskim zvaničnicima, i na sajtu njegove firme KEEVON, navodi se da je bio savjetnik srbijanskom ministru za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije. Tu funkciju obavljao je do 2022. kontroverzni ministar bez portfelja u Vladi Srbije Nenad Popović, poznat po bliskim vezama sa Rusijom.


U prilogu prijave koju je strani agent dužan da podnese u skladu sa FARA (Foreaign Agents Registration Act) zakonom, dostavljen je ugovor potpisan od strane zastupnika Bipartisan Solutions, Mičela Baraka i predsjednika vlade Dritana Abazovića.

U opisu poslova navedeno je lobiranje kod izabranih zvaničnika, donosioca odluka, građana i medija kao i Vlade SAD u korist države Crne Gore.

Vrijednost ugovora je 420 hiljada dolara za godinu dana, odnosno 35 hiljada dolara mjesečno. Ugovor je potpisan 13.12 2022. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.