CRNA GORA

Đukanović: Abazović treba da se suoči s realnosti, on nema legitimitet da definiše ko su alternative

Mislim da je jako važno da se aktuelni premijer u tehničkom mandatu probudi i suoči sa ovim realnostima i prestane da očekuje ono što se nikada neće dogoditi, naveo je Đukanović

Đukanović: Mislim da se on politički nakon onog što je uradio ne može spasiti. Antena M

E. Ć. / Antena M

8.10.2022

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je kako je odlazeći premijer Dritan Abazović zarobljenik teških zabluda, od kojih je jedna da je Crna Gora još u vremenu medijskog monopala na koji je on navikao, jer očigledno ima problem kada se pojave mediji sa kritičkim odnosom prema njegovoj politici.

- Dakle, sa onim medijskim monopolom kojim je kriminalizovana dotadašnja vladajuća struktura i onim medijskim monopolom koji je dozvoljavao tim medijima da postanu kreatori novih političkih subjekata na crnogorskoj političkoj sceni. I tom je vremenu, na sreću Crne Gore, došao kraj. 

Mislim da je jako važno da se aktuelni premijer u tehničkom mandatu probudi i suoči sa ovim realnostima i prestane da očekuje ono što se nikada neće dogoditi. Ne zato da bi se spasio, mislim da se on politički nakon onog što je uradio ne može spasiti, nego mislim da je dobro da u međuvremenu ne pravi štetu za Crnu Goru - rekao je Đukanović.

Đukanović je naveo kako smatra da sve to, uključujući i poteze koji su jučer iznenadno, senzacionalno i apsolutno neodgovorno povučeni u odnosu na ANB i bezbjednosni sistem Crne Gore, su ipak štete koje dalje doprinose institucionalnom ruiniranju Crne Gore i time ugrožavanju supstance crnogorske države i njene evropske budućnosti, prenosi Antena M.

Predsjednik Crne Gore naveo je da Abazović nema legitimitet da definiše ko su alternative u Crnoj Gori.

- To pripada ljudima sa više legitimiteta, nego što ga on ima. To je moguće samo u jednom vremenu i sistemu malo poremećenih vrijednosti. Mislim da je Građanski pokret URA i Dritan Abazović već 30. avgusta 2020. godine dobio jasnu poruku. Ta poruka je 5,5 odsto podrške. To je tek nešto iznad cenzusa koji obezbjeđuje toj partiji parlamentarni status. To nipošto ne preporučuje čovjeka za najviše državne funkcije, to ga preporučuje za parlamentarno preživljavanje na marginama parlamentarn escene jedne zemlje - istakao je Đukanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.