UHAPŠEN U PETAK

Čađenoviću pritvor do 30 dana, tužilaštvo ga tereti da je član Zvicerovog klana

Čađenović je negirao krivična djela koja mu se stavljaju na teret

Čađenović: Negirao krivicu. Facebook

D. H.

11.12.2022

Sudija za istragu Višeg suda odredio je specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću pritvor do 30 dana zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i četiri krivična djela zlopotreba službenog položaja.

Portalu RTCG rečeno je da je, u obrazloženju, sudija naveo da postoji opasnost od bjekstva i uticaja na svjedoke.

Podsjetimo, specijalni tužilac Saša Čađenović, kojeg Specijalno državno tužilaštvo SDT sumnjiči da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja u četiri postupka, saslušan je danas u Višem sudu u Podgorici. Specijalni tužioc Miloš Šoškić predložio je da se Čađenoviću odredi pritvor do 30 dana, zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke i saučesnike.

- Specijalno državno tužilaštvo donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv uhapšenog specijalnog tužioca za organizovani kriminal Saša Čađenović kojeg terete da je sredinom 2020. godine postao član kriminalne organizacije koju je formirao Radoje Zvicer - kazao je novinarima nakon saslušanja Čađenovića njegov branilac advokat Lazar Aković.

Čađenović je uhapšen u petak ujutro na radnom mjestu, a nakon što ga je saslušao tužilac Miloš Šoškić, određeno mu je zadržavanje do 72 sata.

Njegov branilac advokat Lazar Aković uložio je žalbu na rješenje o zadržavanju, ali ga je sudija za istragu odbio.

Čađenović je negirao krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.