HRVATSKA

Protesti zbog napada na tinejdžere: "Huligani su istukli Vukovar"

Jedan od dječaka ima frakturu lubanje i lica, a drugi frakturu s krvarenjem u glavi, hematom ispod oka, treći natučene zube, rekla je jedna od majki

Protesti zbog napada na tinejdžere. Index.hr

Z. K.

13.1.2024

U Vukovaru počeli protesti zbog napada na tinejdžere u kojem su učestvovali neki pripadnici lokalnih Bad Blue Boysa, piše Index.hr.

Teže povrede

Podsjetimo, dječaci u dobi od 15 i nepunih 15 godina pretučeni su u centru Vukovara prošle subote u večernjim satima. Neki su imali i teže povrede, zbog kojih su hospitalizirani u bolnici. Policija je odmah započela istragu i do sada uhapsila pet napadača, kojima je određen istražni zatvor. Neki od njih navodno su učestvovali u neredima u Grčkoj.

Proteste su organizirali roditelji i porodica pretučenih tinejdžera. Kako je javio Indexov reporter s lica mjesta, okupilo se više od 200 ljudi.

Od političara je došao Marijan Pavliček iz Hrvatskih suverenista. Dolazak je najavio i DP-ov gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, no još nije viđen na protestu, ali je došao njegov zamjenik Filip Sušac. Viđeni su i neki lokalni HDZ-ovci.

- Okupili smo se u ime roditelja, neovisno o nacionalnoj pripadnosti. Želimo da su sva naša djeca sigurna. Međusobno se ne moramo pozdravljati, ali na ulicama grada moramo biti sigurni. Naša djeca moraju biti sigurna. Od huligana moraju biti sigurni svi građani, bez obzira na godine.

Prošle smo subote svjedočili premlaćivanju naše djece do neprepoznatljivosti. Huligani se skrivaju iza naziva navijači. Djeca su pretučena, tukli su ih nogama, cipelarili po podu. 

Jedan od dječaka ima frakturu lubanje i lica, a drugi frakturu s krvarenjem u glavi, hematom ispod oka, treći natučene zube i vilicu, hematome po cijelom tijelu, peti ima polomljeno rebro. Oni lakše ozlijeđeni su ozlijeđeni, naša su djeca završila u KBC-u Osijek - rekla je jedna od majki pretučenih tinejdžera.

- Te večeri nisu istukli samo djecu nego i nas roditelje, istukli su Vukovar. Te večeri pale su sve maske. Pravi navijač neće djetetu nanijeti teške ozljede, spriječit će nasilje prema slabijem.

Pooštriti kazne

Našu djecu vam nećemo dati. Djeca su zaslužila Vukovar bez straha, Vukovar dobrih ljudi. Tražimo hapšenje preostalih napadača i maksimalne kazne da to više nikome ne padne na pamet - rečeno je još na protestu.

Majke tinejdžera kazale su da traže i da se pooštre kazne "za grubo kršenje prava djeteta" te pozvale novinare da ne uzimaju izjave političara koji su se pojavili na protestu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.