NISU IMALI VEĆINU

SNS donio odluku o ponavljanju izbora u Beogradu

Sutra se kreće u kampanju, a o tačnom datumu izbora će naknadno biti riječi

Aleksandar Šapić. Tanjug

S. S.

2.3.2024

Sjednica Predsjedništva SNS počela je danas oko podne u prostorijama stranke, koja je, kako je i bilo najavljeno, zatvorena za javnost. SNS je donio odluku o ponavljanju izbora u Beogradu. 

- Još ćemo videti ko će u njemu biti... Politika koju smo do sada vodili je bila ona za prospertitet grada. Neću se sada vraćati, činjenica je da smo postigli ljestvicu i srušili praksu koja je bila de političke scene i to niko nije dovodio u pitanje, pogotovo ne oni koji su nas optuđili da ćemi ući u nekredibilne radnje. Upravo zbog odgovornosti, smatrali smo da trebamo biti spremni da podignemo lestvicu, da pokažemo da izbori nisu matematika i da povučemo potez, i pokažemo da nemamo tu vrstu straha i onoga što je karakterisalo uglavnom sve postizborne periode. O tome je dovoljno rečene, najbolji primjer je bila 2008. godina - rekao je aktuelni gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Sutra se kreće u kampanju, a o tačnom datumu izbora će naknadno biti riječi.

Kako je rekao Beograd već mjesecima stoji, ali su svjesvni svega što očekuje Srbiju u narednom periodu.

- Zbog toga smatramo da do izbora treba što prije da dođe - istakao je Šapić. Kako kaže izbori se tiču čitavog društva, jer se ovdje susrećemo sa dva pristupa svemu.

- Vjerovatno od uvođenja višestranačja, vjerovatno važnijih izbora od ovih nije bilo. Ljudi neće glasati samo za važne stvari kojih ima na desetine nego za to na koji način će Srbija ići, jer nije isto ko je vodi - pojasnio je Šapić.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.