LJEVICA I CENTAR

SDP u Hrvatskoj napravio koaliciju sa još devet stranaka pred parlamentarne izbore

Čelnik SDP-a najavio je da razgovori o mjestima na izbornim listama slijede u idućim danima

Sa zajedničke konferencije. Tomislav Miletic / PIXSELL

S. S.

6.3.2024

Deset političkih stranaka ljevice i centra u Hrvatskoj postiglo je dogovor o zajedničkom izlasku na predstojeće parlamentarne izbore o čemu je, nakon sastanka održanog u centrali SDP-a u utorak navečer, govorio lider te stranke Peđa Grbin. 

Istakao je "da je riječ o koaliciji Za bolju Hrvatsku."

- Ovdje je 10 političkih stranaka ljevice i centra koje u potpunosti razumiju u kakvom se trenutku Hrvatska sada nalazi, koje potpuno razumiju u kojem smjeru HDZ gura Hrvatsku. I upravo zato što znamo da Hrvatska može bolje, što znamo da Hrvatska mora bolje, danas smo nakon razgovora dogovorili da ćemo na ovim izborima koji su pred nama nastupiti zajedno - rekao je Grbin.

Hrvatska zaslužuje bolje, Hrvatska zaslužuje promjene, dosta je onih koji su nas krali, dosta je lopovluka, korupcije, dosta je HDZ-a, poručio je.

Uz Grbina su bili predstavnici stranaka - Fokus (Davor Nađi), IDS (Dalibor Paus), PGS (Darijo Vasilić), Reformisti (Radimir Čačić), Centar (Ivica Puljak), Radnička fronta (Denis Geto), Stranka s imenom i prezimenom (Dalija Orešković), Glas (Anka Mrak Taritaš) te HSS (Krešo Beljak).

Čelnik SDP-a najavio je da razgovori o mjestima na izbornim listama slijede u idućim danima. 

- Modalitet nastupa koji se tiče se i izbornih jedinica i saradnje s Možemo!, s kojim SDP razgovara o tačkastoj koaliciji, bit će predmet razgovora u danima koji slijede - dodao je.

- To što smo danas dogovorili je načelni stav i vrlo jasan, ono što je naša dužnost i naša obaveza, a to je da zajedno idemo mijenjati Hrvatsku - istakao je te na pitanje koje je ime koalicije odgovorio: "Ovo je koalicija Za bolju Hrvatsku".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.