AMERIČKI IZASLANIK

Eskobar: Najvažniji zadatak za Crnu Goru da podrži sve što premijer radi

Napravila je ogroman napredak u kreiranju temelja za prosperitetan put prema Zapadu i članstvu u EU, poručio je on

Eskobar: Govorio o Vladi Crne Gore. AP

E. Ć.

15.3.2024

Gabrijel Eskobar (Escobar), američki izaslanik za zapadni Balkan, komentarisao je stanje u Crnoj Gori, navodeći kako je trenutna Vlada te zemlje još jako mlada.

- Čak i kao takva, napravila je ogroman napredak prema EU. Napravila je ogroman napredak u kreiranju temelja za prosperitetan put prema Zapadu i članstvu u EU.

Sad je najvažniji zadatak za Crnu Goru da podrži sve što premijer radi - rekao je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa specijalni izaslanik za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

To je rizik

Upitan da li bi SAD preispitale svoj odnos s Crnom Gorom u slučaju da stranke bivše koalicije okupljene oko Demokratskog fronta uđu u vladu, Eskobar je odgovorio "kako je prerano govoriti o tome kakvi bi bili odnosi SAD-a sa koalicijom koja je protiv Zapada i EU".

- Međutim, to je rizik i to je pitanje koje smo postavili premijeru i predsjedniku - naveo je Eskobar.

Nije konkretno odgovorio na pitanje šta bi se dogodilo ukoliko bi oni ušli u vlast.

Ostvaren napredak

- Prerano je govoriti o tome, iskreno. Nisam siguran. Nisam siguran. I dalje je prerano govoriti o tome. Ova vlada Crne Gore je još jako mlada. Čak i kao takva, napravila je ogroman napredak prema EU. 

Napravila je ogroman napredak u kreiranju temelja za prosperitetan put prema Zapadu i članstvu u EU. Sad je najvažniji zadatak za Crnu Goru da podrži sve što premijer radi - poručio je Eskobar za Radio Slobodna Evropa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.