KAPITALNI TRANSFERI

Vlada FBiH: MUP-u BPK tri miliona KM za bolje uslove rada i veću sigurnost građana

Sredstva će biti korištena u svrhu poboljšanja uslova za rad Uprave policije MUP-a BPK Goražde i povećanja sigurnosti građana

Vlada FBiH - MUP-u BPK tri miliona KM za bolje uslove rada i veću sigurnost građana. Fena

FENA

7.9.2023

Vlada Federacije BiH danas je, na prijedlog Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, donijela Odluku o usvajanju Programa utroška dijela sredstava Federalnog MUP-a „Kapitalni transferi drugim nivoima vlasti i fondovima“ iz sredstava utvrđenih budžetom FBiH za ovu godinu, a kojim se Upravi policije MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona Goražde odobrava iznos od tri miliona KM.

Poboljšanje uslova za rad

Odlukom je precizirano da će ova sredstva biti korištena u svrhu poboljšanja uslova za rad Uprave policije MUP-a BPK Goražde i povećanja sigurnosti građana. Odobrena sredstva uplatit će se na račun Uprave policije MUP-a BPK Goražde nakon okončanja postupka nabavke i potpisivanja Ugovora između Uprave policije Kantonalnog MUP-a i odabranog ili odabranih dobavljača.

O načinu utroška odobrenih sredstava bit će potpisan ugovor između Federalnog ministarstva i Uprave policije MUP-a BPK Goražde kojim će se detaljnije utvrditi međusobna prava i obaveze. Uprava policije BPK Goražde za utrošak ovih sredstava obavezna je Federalnom MUP-u dostavljati kvartalne izvještaje o realizaciji „Programa kapitalnih ulaganja Uprave policije MUP-a BPK Goražde iz sredstava utvrđenih budžetom FBiH za 2023. godinu Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova“, a potom će Federalni MUP kvartalno izvještavati Federalno ministarstvo finansija.

Razlozi za donošenje ove odluke

U razlozima za donošenje ove odluke Federalni MUP obrazložio je da su u ovogodišnjem Budžetu FBiH za Upravu policije MUP-a BPK Goražde i MUP Zapadnohercegovačkog kantona odobrena namjenska sredstva za finansiranje kapitalnih transfera drugim nivoima vlasti i fondovima. Kako je navedeno, od ukupno devet miliona KM stekli su se uslovi za implementaciju dijela od tri miliona za Upravu policije MUP-a BPK, a na osnovu dostavljenog Programa kapitalnih ulaganja. Obrazloženo je da će se preostali iznos od šest miliona KM implementirati nakon što MUP ZHK dostavi potrebnu dokumentaciju, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.