KOJA JE VAŠA

Najveća greška koju u vezi radi vaš horoskopski znak

Neki se ne znaju izviniti, drugi nemaju dovoljno poštovanja prema partneru i njegovu ljubav uzimaju zdravo za gotovo

Koju grešku vi pravite. Printscreen

M. Z.

1.2.2023

Svi griješimo u vezama. Neki se ne znaju izviniti, drugi nemaju dovoljno poštovanja prema partneru i njegovu ljubav uzimaju zdravo za gotovo, a treći pak konstantno izazivaju svađu, iako nemaju dobar razlog za to.

Astrologija nam govori puno toga o nama samima, a u nastavku pročitajte koje greške vaš horoskopski znak najčešće radi u ljubavnoj vezi.

Ovan

Tvrdoglavi Ovnovi su puni ljubavi, ali tu ljubav ne znaju pokazati. Njima je problem funkcionirati u paru, jer su naviknuli na svoju samostalnost. Rijetko koji Ovan će napraviti nešto protiv svoje volje za ljubav, a partnerovu ljubav uzimaju zdravo za gotovo.

Savjet: Potrudite se oko osobe koju volite jer biste ju mogli izgubiti.

Bik

Rogati znak također je jedan od najvećih tvrdoglavaca. Bik ima smireno i staloženo stanje uma pa uvijek izbjegavaju svađe, prepirke i konstruktivne razgovore. Ne želim se svađati, rečenica je koja ljuti Bikovog partnera. Bikovi nisu svjesni da se ponekad ljudi moraju posvađati i da je to zdravo za svaki odnos.

Savjet: Ako se baš nikad ne porječkate, znači da je vaš odnos umjetan.

Blizanci

Čim se pojavi prvi problem – blizanci bježe glavom bez obzira. Dramatična narav blizanaca uvijek je zabavna, ali u vezi može stvarati probleme. Oni traže svađu bez razloga, a i kad razlog postoji, ne žele problem riješiti, nego od njega pobjegnu glavom bez obzira.

Savjet: Ako želite upoznati ljubav, pobijedite strah od ljubavnog odnosa.

Rak

Emotivni Rakovi poklonit će vam svu svoju ljubav na dlanu. Toliko će se potruditi da odnos funkcionira u najboljem mogućem redu, da će često zanemariti sebe. Njihova individualnost polako se gasi u odnosi, a partnere često znaju previše pritiskati.

Savjet: Nemojte dopustiti da zbog odnosa izgubite sebe.

Lav

Vatreni horoskopski znak uvijek je dominantan, a veza s lavom je dinamična, vesela, razigrana i zabavna. Ipak, njihov najveći problem je činjenica da svoje loše raspoloženje znaju iskaliti na partneru – i to bez ikakvog valjanog razloga.

Savjet: Nemojte krivce za svoje probleme tražiti u ljudima koji vas vole.

Djevica

Djevice žele da sve bude savršeno, pa tako i njihova veza. Čak i mali problem u Djevicama izaziva lavinu negativnih reakcija, a onda nastupa njihova težnja da sve brže-bolje poprave. Perfekcionizam ih sputava u životu, a partneri imaju osjećaj kao da nisu dovoljno dobri za njih.

Savjet: Ako želite partneru pokazati da ga volite, nemojte ga stalno popravljati, nego ga prihvatite onakvog kakav je.

Vaga

Vage su tako sumnjičave i nesigurne, a to se može odraziti na njihov odnos. Čak i kad se trude pokazati ljubav, na kraju kažu neki pasivno-agresivni komentar koji vrlo lako može izazvati svađu. Vage će dignuti nos i ljutiti se, prije nego što će otvoreno porazgovarati o problemu.

Savjet: Komunikacija je ključ uspjeha i temelj svake veze.

Škorpion

Škorpioni su jako predani u svakom odnosu pa je ljubomora njihov najveći problem. Imaju čvrst karakter i nikad ne bi oprostili prevaru, ali često imaju taj osjećaj da ih partner vara, iako nemaju niti jedan valjani razlog za to.

Savjet: Gdje ima dima ima i vatre. Ako nema dima, nemojte se uzrujavati jer bi vaša sumnjičavost mogla otjerati osobu koju volite.

Strijelac

Strijelac svoj vatreni temperament pažljivo dozira u pravim situacijama. Osobe u ovom znaku neće potaknuti svađu, ali, ako ih povrijedite, teško će vam oprostiti. Žena Strijelac će sve pikanterije iz svog ljubavnog života podijeliti s prijateljicom, a onda će joj njeni savjeti kolati po glavi.

Savjet: Partneru sudite prema vlastitim osjećajima, a ne mišljenju drugih ljudi.

Jarac

Najveći problem osoba rođenih u znaku Jarca je nepovjerenje. Jarci jednostavno ne mogu prihvatiti da ih neko uistinu jako voli, a to može biti vrlo teško za drugu stranu. Oni će rukom odmahnuti na kompliment, a kad im neko kaže da ih voli, dat će mu do znanja da mu ne vjeruju.

Savjet: Da bi vas drugi mogli voljeti i poštovati, morate se prvo sami zaljubiti u sebe.

Vodolije

Vodolije najbolje funkcioniraju s intelektualcima, a u vezi se uvijek pokušavaju istaknuti i biti superiorni. Baš zbog toga se njihovi partneri često osjećaju poraženima i manje vrijednima.

Savjet: Ljubav nije takmičenje, nego uzajamno poštovanje.

Ribe

Ribe se žele osjećati poput princeza u vezi. Kao u romantičnim filmovima, Ribe će žrtvovati sve za odnos iz bajke. Kad se zaljube, odbacuju prijatelje, hobije i snove i tako polako izgube sebe, a na kraju osjećaju bol nesretne ljubavi.

Savjet: Odnos se ne može izraditi nasilu, a ljubav dolazi kad je najmanje očekujete.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.