AVAZOV EKSKLUZIV

Glumačka zvijezda Vanesa Hadžens otvoreno: Opako se osjećam s oružjem

Igra stručnjaka za oružje Keli u četvrtom nastavku "Zločestih dečki“

Hadžens na setu s Vilom Smitom, Martinom Lorensom i Aleksanderom Ludvigom. Sony

Nerma Ajnadžić

4.6.2024

Samo jedan dan je ostao do premijere četvrtog nastavka holivudskog blokbastera "Zločesti dečki: Sve ili ništa“ („Bad Boys: Ride or Die“), koji u sva bh. kina donosi „C2 film“, zvanični zastupnik studija "Sony“ za Bosnu i Hercegovinu.

Glavni protagonisti su holivudski glumci Vil Smit (Will Smith) i Martin Lorens (Lawrence), čije je ekskluzivne izjave „Dnevni avaz“ dobio krajem prošle sedmice. Uz njih igra i zvijezda Vanesa Hadžens (Vanessa Hudgens) koja reprizira svoju ulogu stručnjaka za oružje Keli (Kelly).

Omiljeni trenutak

"C2 film“ omogućio je i nekoliko izjava lijepe glumice za „Dnevni avaz“, koja u filmu sa svojim kolegom Dornom, kojeg igra Aleksander Ludvig (Alexander Ludwig), postaje tajni par.

- Ne dešava se svaki dan da muškarac prođe kroz betonski stub za ženu – istaknula je Hadžens otkrivajući jednu od scena iz filma.

Ona je, kako je istaknula, posebno uživala u gledanju Smita i Lorensa kako rade.

- Jedan od mojih omiljenih trenutaka u ovom filmu bila je scena u kojoj Markus (Marcus) drži veliki govor. Osjećala sam se kao da imam karte u prvom redu za Martinovu humorističku predstavu – rekla je Hadžins.

Za nju je nevjerovatno gledati Lorensa kako izvodi ono što radi tako dobro, "iznova i iznova“.

Poželim plakati

- Uvijek je činio da se osjeća drugačije i novo i sve nas je zasmijavao. Bilo je jednostavno fenomenalno. A onda, na kraju, dobio je veliki aplauz. A gledati da je sposoban primiti i tu ljubav bilo je samo nešto zbog čega poželim da plačem. Jednostavno je predivno – posebno je istaknula glumica.

Nije krila ni oduševljenje što se njena rola Keli bavi akcionim radom.

- Tako je zabavno. Volim raditi stvari vlastitim rukama. Učenje o oružju, mehanici koja ide uz njih, uvijek mi je fascinantno, i osjećam se tako opako kada uzmem u ruke komad mašinerije dok zapravo znam šta radim s njim. To je stvarno osnažujuće i uvijek je tako zabavno da razbijem nekoga – prokomentirala je Hadžens.

Trudnički stomak

Snimanje četvrtog dijela "Zločestih dečki“ počelo je još u martu 2023., ali je odgođeno zbog velikog štrajka holivudskih glumaca. Kada su se vratili na set, Hadžens je iznenadila sve kolege – bila je trudna. To je oduševilo sve koji su radili s njom, ali i stvorili problem.

Naime, tokom već snimljenih kadrova, prije štrajka, Hadžens nije imala stomačić, dok kasnije jeste. Ekipa filma, na čelu s rediteljima Adilom el-Arbijem i Bilalom Falahom (Bilall Fallah), morala je smisliti način kako snimati Vanesu, a da joj se ne vidi trudnički stomak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.