NOVOSTI

Prve riječi Darka Lazića: Potresna scena, tražio je da vidi prvo nju...

Stručnjaci u KBC Zemun žele da Lazić bude maksimalno zaštićen od stresa

Darko Lazić. Arhiv

Kurir.rs

31.10.2018

Darko Lazić probudio se iz vještačke kome, u kojoj je bio šest dana poslije teške saobraćajne nesreće i prvo je poželio da vidi vjerenicu Marinu, ekskluzivno saznaje Kurir.rs.

Pjevaču su ljekari u ponedjeljak smanjili dozu lijekova, kao i sredstva protiv bolova. Uporedo s tim, vitalne funkcije, poput disanja, ponovo su se vratile u normalu i on je postao svjesniji. Lazić se, kako saznajemo, najprije probudio oko 13 sati poslije podne, a potom i četiri sata kasnije, kada je bio svjesniji. 

- Darko je primao veliku dozu lijekova i mumlao je kada se prvi put probudio. Tada ljekari nisu mogli da ga razumiju šta želi da kaže, pa su ga ostavili da se još malo odmori. To što nije mogao da izgovara riječi je normalno kada su pacijenti sa tako teškim povredama u pitanju. Često se dešava i da nakon buđenja ljudi imaju rupe u pamćenju, privremeno su zbunjeni, čak i agresivni. Pojedini izgube orijentaciju. Međutim, tek kada je pacijent budan, može se pouzdano utvrditi da li je mozak trajno oštećen. To zasad nije slučaj s Lazićem, jer kada se probudio po drugi put, oko 17 sati , bio je svjestan i tražio je da mu dovedu vjerenicu - priča naš dobro obaviješten izvor.

On kaže i da su ljekari, dok je Lazić bio u vještačkoj komi, upozorili roditelje koji ga obilaze da vode računa šta pričaju u šok-sobi, jer Darko sve čuje i može da zapamti sve šta kažu.

- Stručnjaci u KBC Zemun žele da Lazić bude maksimalno zaštićen od stresa. On ima teške povrede i u njegovom stanju svaka pogrešna informacija koju njegov mozak primi može da izazove haos u organizmu. Zato su ljekari porazgovarali sa svima koji dolaze kod Darka u posjetu i posavjetovali ih da pred njim nijednog trenutka ne pokažu brigu ili suze. Jednostavno, medicinski radnici žele da isključe opasnost od neželjenih dejstava - završava izvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.