KAMERNI TEATAR 55

Završen 4. festival "Dani Jurislava Korenića": "Avazov zmaj" za "Sjećaš li se Doli Bel"

Kokan Mladenović i Jagoš Marković su najbolji reditelji

Piše: N. Aj. / Avaz.ba

19.12.2019

Četvrti međunarodni festival "Dani Jurislava Korenića" završio je večeras dodjelom nagrada u Kamernom teatru 55. 

Bez premca bila je predstava "Sjećaš li se Doli Bel", koja je pomela konkurenciju. 

Nagrada "Avazov zmaj" za najbolju predstavu, koju dodjeljuje najtiražniji list u Bosni i Hercegovini "Dnevni avaz", pripala je upravo ovom ostvarenju Kamernog teatra 55. I žiri, koji čine Dino Mustafić te Izudin Bajrović, Tatjana Peternek-Aleksić, Larisa Sarajlić-Ramović i Kristina Ljevak, mišljenja je da je ovo najbolja predstava.

Priznanje „Avazov zmaj“ direktoru Kamernog teatra 55 Emiru Hadžihafizbegoviću uručila je urednica rubrike Kultura u „Dnevnom avazu“ Larisa Sarajlić-Ramović.

- Predstava „Sjećaš li se Doli Bel“ jednostavno se ne može zaboraviti zahvaljujući maestralnoj glumi ansambla Kamernog teatra i sjajnoj režiji Kokana Mladenovića – poručila je Sarajlić-Ramović. 


N. Ajnadžić / N. Novaković - Avaz
Dodjela nagrada - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+12

Priznanje za najbolju režiju dobili su Kokan Mladenović za „Sjećaš li se Doli Bel“ i Jagoš Marković za „Sumrak bogova“ Beogradskog dramskog pozorišta.

Emiru Hadžihafizbegoviću pripala je nagrada „Žan Marolt“ za najboljeg glumca za ulogu u „Sjećaš li se Doli Bel“, te Gordani Boban i Tatjani Šojić za najbolje glumice, također za role u predstavi Kokana Mladenovića.

Hadžihafizbegović je, oduševljen osvojenim priznanjima, poručio:

- Ovo je naša kolektivna pobjeda. Molim Boga da cijeli ansambl i svi ljudi koji opslužuju predstavu budu zdravi, jer je sasvim izvjesno da će se predstava dugo igrati. Kad god dobijem nagradu za najboljeg glumca, dijelim je sa svih ostalih 11 kolega. Ne bi bila nijedna moja nagrada da moje kolege nisu tako dobre, da nije Kokan tako dobro režirao, Abdulah Sidran tako dobro napisao…

Dodijeljena su i dva specijalna priznanja - Abdulahu Sidranu za teatarsku inspiraciju te glumcima ansambla Beogradskog dramskog pozorišta za kolektivnu igru u predstavi „Sumrak bogova“. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.