LEGENDARNA GLUMICA

Seka Sablić: Istine o scenama seksa u filmu "Maratonci trče počasni krug"

U to vrijeme mnoge moje kolege uveliko su snimale erotske scene u kojima su bili goli i vodili ljubav - izjavila je Sablić

Seka Sablić. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

27.8.2020

Jedan od najboljih filmova jugoslovenske kinematografije, "Maratonci trče počasni krug" Slobodana Šijana već skoro četiri desetljeća istim intenzitetom izaziva pažnju publike, a citati iz filma su prepoznatljivi i udomaćeni u svakodnevnom govoru kod mnogih. Jelisaveta Seka Sablić, koja se proslavila ulogom Kristine baš u tom ostvarenju, ispričala je detalje vezane uz snimanje čuvene scene "Kristina, kupačice" s Borom Todorovićem.

-Nije mi bilo neugodno da s Borom snimim tu scenu seksa, naprotiv, napravili smo je s lakoćom! U to vrijeme mnoge moje kolege uveliko su snimale erotske scene u kojima su bili goli i vodili ljubav. Radili su to potpuno uvjerljivo, tako da ni nama dvoma uopšte nije bilo neugodno da i sami odglumimo tako nešto - izjavila je Jelisaveta Seka Sablić za srbijanske medije.


Scena iz kultnog filma. Agencije

Prije scene vođenja ljubavi, Seka pliva u jezeru dok je Bora sa obale snima i govori joj:

"Kupaćice moja."

Legendarna glumica je otkrila da je bila prehlađena kad je snimala tu scenu te da je nakon snimanja završila u bolnici. Godinama se pričalo i pisalo kako ona i Bora Todorović zbog te scene nisu razgovarali čak 30 godina jer se navodno Todorović "zaigrao i uživio u akciju". Seka je to demantirala.

-Najteže mi je palo kada me je Borin sin Žika pitao je li istina da sam zbog toga bila ljuta na njegovog oca. Odgovorila sam mu da se na Boru nikad nisam naljutila. Naprotiv, nas dvoje smo baš bili bliski. Jedno vrijeme smo se zajedno s Gagom Nikolićem zajedno provodili na brodu na Savi. Normalno je da se tokom života ljudi u nekom trenutku malo razdvoje i da svako ode na svoju stranu, zbog porodice, posla ili čega već. To se dogodilo i sa mnom i Borom, ali nikada nismo bili u svađi -  ispričala je legendarna glumica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.