FATALNA LJEPOTICA

Brižit Bardo slavi 86. rođendan, četiri puta se udavala, sina nije željela, a kada je rekla istinu o sebi, zapanjila je sve

Brzo je postala “najfotografiranija žena na svijetu”, a da nije još uvijek glumila ni u jednom filmu

Brižit Bardo: Slavi 86. rođendan. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

28.9.2020


Brižit Bardo (Brigitte Bardot), glumica nestvarne ljepote i talenta, seks-simbol 50-ih i 60-ih godina 20. stoljeća, danas slavi 86. rođendan

Svijet filma zaludila je sredinom prošlog stoljeća. Ova ljepotica koja je s godinama postala pravi seks-simbol dostigla je popularnost koju ni jedna žena do tada nije uspijela dostići, ali takav život imao je i svoje mračne strane. Brižit se četiri puta pokušala ubiti, isto toliko puta se udavala, imala je preko 100 ljubavnika, uključujući i žene, i iznijela je tešku i neželjenu trudnoću koja je potpuno promijenila.


Bardo: Rođena u bogatoj pariškoj porodici. Agencije

Rođena u bogatoj pariškoj porodici 28. septembra 1934. godine, Brižit je živjela u izobilju od malih nogu. Majka je, još kao malu, upisala na balet, a potom i na manekenstvo. Pojavila se na naslovnici magazina “El” u maju 1949. godine. Četiri godine kasnije, ova ljepotica je postala uzor mlađoj generaciji.


Bardo: Sa 16 godina upoznala je Rodžera Vadima. Agencije

Sa 16 godina upoznala je Rodžera (Roger) Vadima, asistenta reditelja koji je razmatrao da li bi se Brižit mogla pojaviti u njegovom novom filmu. Iako nije dobila ulogu, par se ludo zaljubio i viđao se u tajnosti uprkos protivljenju njenih roditelja. Ona se već tada prvi put pokušala ubiti, jer se nije mogla udati za Rodžera dok ne napuni 18 godina.



Bardo: Brzo je postala “najfotografiranija žena na svijetu”, a da nije još uvijek glumila ni u jednom filmu. Agencije

Za Vadima se duala 1952. godine, a to joj je na neki način bio ulaz u svijet odraslih i svijet filma. Vadim, koji je radio i kao fotograf i novinar, još u to vrijeme znao je kako iskoristii medije u korist svoje supruge. Zato je Brižit krasila brojne naslovnice magazina, stalno se pojavljivala na televiziji i u svijetu mode. Brzo je postala “najfotografiranija žena na svijetu”, a da nije još uvijek glumila ni u jednom filmu. S Vadimom se razvela nakon pet godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.