6.000 STRANICA

Za javnost otvoreni sudski dokumenti: Amber Herd je Depu odsjekla prst

Glumac je na suđenju priznao da je lagao doktoru o okolnostima nastanka povrede

L. S. R.

Džoni Dep i Amber Herd: Slika iz sretnih vremena

Foto: Agencije


Nedavno otpečaćeni dokumenti sa suđenja Džonija Depa (Johnny Depp) i Amber Herd (Heard) otkrili su da je Vitni Henrikez (Whitney Henriquez) rekla svojoj šefici da je njezna sestra Amber odsjekla prst Depu kada ga je gađala bocom votke.

Dep je u aprilu svjedočio da su se on i Amber posvađali u Australiji 2015. i da je u jednom trenutku glumica bacila bocu votke na njega, pri čemu mu je odsjekla vrh prsta. Glumica je poricala da je to učinila i da je kriva za povredu te je tvrdila da se Dep povrijedio sam dok je bio pijan i ljutit. Također je rekla da je smrskao telefon, koji je stajao na zidu, i pokušao je seksualno zlostavljati bocom.

  • Amber Herd i Džoni Dep: Slika iz sretnih dana

    Amber Herd i Džoni Dep: Slika iz sretnih dana

    Foto: Agencije


Sada je 6000 stranica dokumenata sa suđenja koje je sudu otvorio za javnost otkrilo detalje svjedočenja Dženifer Hauvel (Jennifer Howell), bivše šefice Amberine sestre Vitni. Ona je bila s njom kada je od Herd primila poruku u kojoj joj je rekla kakvu je svađu imala s Depom, piše "The New York Post".

- Samo je vrisnula: "Učinila je to, odsjekla je njegov vražji prst" i objavila to pred svima nama. I ja sam gurnula svoju stolicu unatrag i pitala je: Šta? I onda mi je ponavljala: "Odrezala je njegov prst. Odrezala je njegov prst." I onda je izjurila kroz vrata i rekla: "Moram nekoga nazvati. Moram nekoga nazvati", ispričala je Dženifer Depovoj advokatici Kamili Vaskez (Camilla Vasquez) te pojasnila da je Vitni mislila na Džonija i Amber.

Dep je na suđenju priznao da je lagao doktoru o okolnostima nastanka povrede.

- Rekao sam da sam ga razbio o velika harmonika-vrata. Nisam želio Amber uvaliti u nevolju. Pokušao sam sve održati što jednostavnijim i lakšim za sve - rekao je glumac.

NA VRH

Podijeli članak na