SUDBINE

Saobraćajne nesreće poznatih: Trenuci kada je javnost zanijemila

Pjevači zbog prirode svog posla dosta vremena provode na točkovima

Automobil Halida Bešlića nakon saobraćajne nesreće. Avaz

Piše: N. A.

14.10.2022

Pjevači zbog prirode svog posla dosta vremena provode na točkovima. Nažalost, neke od najvećih zvijezda bili su sudionici teških saobraćajnih nesreća. 

Šaban Šaulić

Posljednji ispraćaj Šabana Šaulića. Avaz

Kada je poput bombe odjeknula vijest da je poginuo Šaban Šaulić, javnost nije mogla vjerovati. Nažalost, bila je tačna.

Šaulić je nastradao 17. februara 2019. godine, kod gradića Gitersloh, u blizini Bilefelda, kada je pijani vozač „Mazde 6”, udario otpozadi „Seat ibicu” u kojem je bio pjevač. 

Nakon završenog nastupa u Bilefeldu, gradu na sjeveroistoku Njemačke, Šaulić je sa muzičarima otišao u hotel po stvari. Zatim su krenuli na aerodrom u Diseldorfu, odakle su planirali let za Beograd. Prema navodima njemačkih medija, pijani vozač kretao se brzinom većom od 180 kilometara na sat, a u stravičnom sudaru bio je lakše povrijeđen.

Ljubiša Stojanović - Luis

Luis. Instagram

Ljubiša Stojanović - Luis  poginuo je 31. jula 2011. godine u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila na autoputu Beograd-Subotica. 

Pjevač je upravljao svojim vozilom "Krajsler", koji se direktno sudario sa "Fordom fjužn" mađarskih registracijskih oznaka, čiji vozač je također poginuo na licu mjesta.

Silvana Armenulić

Silvana Armenulić. Screenshot

Nikad zaboravljena pjevačica Silvana Armenulić važila je za jednu od najvećih jugoslovenskih zvijezda. Poginula je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd-Niš prije 47 godina. Sa njom zajedno je poginula njena sestra Mirjana Bajraktarević i šef Narodnog orkestra RT Beograd Miodrag Jašarević, koji je i upravljao automobilom. Mirjana, pravog imena Mirsada, bila je u šestom mjesecu trudnoće.

Silvanina smrt izazvala je veliku pažnju javnosti, pogotovo zbog brojnih misterioznih okolnosti koje su propratile tu nesreću.


Toše Proeski

Toše Proeski. Avaz

Vjerovatno najpoznatija nesreća koja je potresla javnost dogodila se 2007. godine u kojoj je stravično stradao makedonski pjevač Toše Proeski. 

Automobil kojim je upravljao pjevačev vozač, zbog nepridržavanja odstojanja između vozila, prednjim desnim dijelom je udario u prikolicu kamiona. Vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i svom snagom udario od bankinu. Teško je ozljeđen vozač a Tošina menadžerica Ljiljana Petrović se nikada nije pomirila sa činjenicom da je pjevač preminuo. 

-Nemam nikakav kontakt sa njegovom porodicom, ja sam prosto zatvorila tu priču. Odrekla sam se svega, samo njega nosim sa sobom uvijek, i to mi je dovoljno. Ljudi moraju da shvate da sam ja bila dio Tošetovog života, cijelu sebe sam davala u to, i zato smo bili i tako uspiješni. Sa njegovim odlaskom otišao je i dio mene - izjavila je Ljiljana u svom prvom intervjuu 10 godina nakon smrti pjevača. 


Darko Lazić

Darko Lazić. Instagram

Automobil Daraka Lazića sletio je  s puta i prevrnuo se na krov, a ubrzo nakon nesreće na lice mjesta stigla je policija i Hitna pomoć, koja je Lazića prevezla u KBC Zemun. 

Tom prilikom je utvrđeno da je pjevač imao 1,39 promila alkohola u krvi. Nakon nesreće on je bio životno ugrožen, zadobio je povrede glave, prelom butne kosti, prelom rebara i bio je smješten na odjeljenje intenzivne njege. Nasreću, pjevač se oporavio.

Halid Bešlić

Mjesto gdje je Halid Bešlić imao saobraćajnu nesreću. Avaz

Godine 2009. javnost je zanijemila na vijest da je Halid Bešlić doživio tešku saobraćajnu nesreću. 

Do nesreće je došlo kada je automobil marke „Škoda superb“ sletio s kolovoza. Popularni pjevač zadobio je teže tjelesne povrede te je prebačen na Klinički centar Univeziteta u Sarajevu.

 - Svaki dan tuda prolazim, jer je to put za grad. I ako ne želim, moram da prođem. Nemam fobiju. Nisam dugo vozio nakon nesreće, ali sjednem ponekad malo za volan da ne zaboravim – izjavio je svojevremeno pjevač.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.