PREMIJER LIGA BIH

Dva različita lica Borca

Polusezona kluba iz Banje Luke

Ne zaostaju mnogo za konkurentima u borbi za izlazak na evropsku scenu. FK Borac

Piše: A. Milišić

25.12.2020

Fudbaleri Borca u jesenjem dijelu prvenstva igrali su po sistemu „toplo-hladno“, a takve partije donijele su im petu poziciju na zimskoj pauzi Premijer lige BiH

Banjalučani za konkurentima u borbi za izlazak na evropsku scenu ne zaostaju mnogo što nam obećava veoma uzbudljiv rasplet na proljeće. 

Borac je osvojio 32 boda, četiri manje od drugoplasiranog Željezničara, dva manje od Širokog Brijega koji je treći i bodom manje od četvrtog Veleža.


Novi trener

Polusezonu banjalučkog tima karakterisao je veliki jaz između rezultata kod kuće i na strani. 

Od 32 boda samo devet su osvojili na gostujućim terenima, dok su na Gradskom stadionu u Banjoj Luci neporaženi sa sedam pobjeda i dva remija. Na gostovanjima su zabilježili čak sedam poraza što je zabrinjavajući podatak za klub koji se bori za najviši plasman. 

Ambicije Borca nošenog dobrim rezultatima na startu sezone bile su visoke, spominjala se i titula, a kako je prvenstvo odmicalo Banjalučani su uplovili u mirniju luku zadovoljavajući se borbom za izlazak u Evropu.

Prekid saradnje sa šefom stručnog štaba Vladom Jagodićem govori da rukovodstvo kluba nije zadovoljno učinkom na polusezoni, a najzvučnije ime koje se spominje kao njegov nasljednik je Nenad Lalatović koji iza sebe ima odličnu polusezonu na klupi Vojvodine. Međutim, Lalatović do ljeta 2021. godine ima važeći ugovor s Novosađanima, pa se kao potencijalni kandidati za novog trenera Borca spominju i Vule Trivunović, Dragan Jović, Darko Vojvodić i Slobodan Starčević. 

Polusezonu banjalučkog tima karakterisao je veliki jaz između rezultata kod kuće i na strani. FK Borac

Ključni igrači

U timu Borca u jesenjem dijelu prvenstva odličnim partijama istakli su se Almedin Ziljkić, Jovo Lukić i Stojan Vranješ kojima pripadaju najveće zasluge za to što je Borac i dalje u igri za plasman u Evropu.

- Možda je moglo bolje, ali, kako se to kaže, uvijek može i bolje, ali i gore. Jedna pobjeda nas dijeli od priključka za Evropom, što nam je cilj. Mislim da je bilo nekoliko utakmica kod kuće koje smo pred kraj propustili da osvojimo cijeli plijen, tako da ostaje žal, a tu su i utakmice na gostujućim terenima, gdje smo morali pokazati više – riječi su kojima je Vranješ sublimirao polusezonu Borca i ambicije kluba za proljetni dio prvenstva.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.