BIVŠI "VATRENI"

Rakitić: Bit će teško protiv Japana

Mislim da Luka nogomet razumije drugačije od drugih velikih igrača, rekao je Rakitić

Ivan Rakitić: Izgubio sam pet godina života gledajući Hrvatsku protiv Belgije. AP Photo/Jose Luis Contreras Navarro

A. O.

4.12.2022

Za osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru Hrvatska se izborila kao drugoplasirana momčad skupine F. 

U osmini finala igrat će protiv Japana, a kako proživljava tok takmičenja i šta osjeća kad gleda hrvatske utakmice, u razgovoru za FIFA-u otkrio je Ivan Rakitić. 


Teže je gledati

Za Hrvatsku je Rakitić igrao do 2007. do 2019. sakupivši 106 nastupa i 15 golova i bio je jedan od najboljih igrača Hrvatske na putu do srebrne medalje na prošlom svjetskom prvenstvu, prenosi Index.

- Izgubio sam pet godina života gledajući Hrvatsku protiv Belgije. Puno, puno teže je gledati utakmice nego igrati u njima. Bio sam nervozan. Bio sam u reprezentaciji toliko godina. U kontaktu sam s igračima i trenerima prije i poslije svake utakmice. U srcu sam još uvijek dio toga. Želim im svu sreću i nadam se da mogu daleko dogurati - rekao je bivši hrvatski reprezentativac

Još je jednom naglasio značaj kapetana Luke Modrića za hrvatsku reprezentaciju.

Nevjerovatan igrač

- Luka je Luka, tako igra zadnjih 10 godina za reprezentaciju i Real Madrid. On je nevjerovatan igrač, najvažniji igrač za nas i jedan od najboljih igrača na svijetu. Mislim da Luka nogomet razumije drugačije od drugih velikih igrača. Ostali igrači imaju puno koristi od igre s njim, prateći njegov ritam, njegovo kretanje - izjavio je.

Hrvatskoj slijedi utakmica protiv Japana, neočekivanog osvajača skupine u kojoj su bili Španija, Njemačka i Kostarika.

- Mislim da su svi bili jako iznenađeni što je Japan osvojio skupinu, a Njemačka ispala. Ali kada ih gledate kako igraju, shvatite zašto se to dogodilo. Imaju puno individualnih i momčadskih kvaliteta. Bit će jako teško igrati protiv njih. Morat ćemo biti 100 posto protiv Japana - zaključio je Rakitić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.