BILI VELIKI PRIJATELJI

Zlatan Ibrahimović bi zbog Siniše Mihajlovića mogao postati omražen u Srbiji

Mihajlovićev brat Dražen je u oproštajnom pismu "zahvalio i onima koje je Siniša smatrao prijateljima, a nisu se pojavili na sahrani", a mnogi smatraju da je to indirektno prozivanje Ibrahimovića

Mihajlović i Ibrahimović: Biranim riječima pričali jedan o drugom. Twitter

E. Ć.

21.12.2022

Legendarni Zlatan Ibrahimović sa tribina Lusail stadiona ispratio je finale Svjetskog prvenstva u kojem je Argentina nakon penala savladala Francusku (4:3).

Ibrahimović je bio u centru pažnje, bio je u društvu francuskog predsjednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron), katarskog Emira Al Thanija, Novaka Đokovića, Habiba Nurmagomedova (Khabib), PSG-ovog vlasnika Nasera Al-Khelaifi (Nasser), te Pola Pogbe (Paul) i bivšeg saigrača Havijera Pastorea (Javier).


Međutim, Ibrahimović se kasnije našao na udaru navijača Srbije i svih fanova Siniše Mihajlovića, jer se nije pojavio na sahrani proslavljenog fudbalera, a kasnije i trenera. Mihajlović je preminuo preminuo u petak nakon dugogodišnje borbe sa leukemijom. 

Ibrahimović i Mihajlović su bili jako dobri prijatelji, čak je srbijanski trener umalo nagovorio Zlatana da dođe u Bolonju, ali se on ipak vratio u Milan nakon epizode u MLS-u. Ibrahimović je biranim riječima govorio o Mihajloviću, ali je mnoge iznenadilo to što ga nije bilo na sahrani proslavljenog srbijanskog fudbalera.











Mihajlovićev brat Dražen je u oproštajnom pismu "zahvalio i onima koje je Siniša smatrao prijateljima, a nisu se pojavili na sahrani", a mnogi smatraju da je to indirektno prozivanje Ibrahimovića.

- Zahvaljujemo se čak i onima koje je moj brat smatrao velikim prijateljima i učestvovao u stvaranju njihovih karijera, a koji se nisu pojavili na sahrani niti izjavili saučešće porodici. Njima na čast - napisao je Dražen Mihajlović.

Inače, Ibrahimović se nije ni oglasio nakon smrti Mihajlovića. Mnogi velikani su izrazili saučešće Mihajlovićevoj porodici i oprostili se od njega, veliki broj čuvenih fudbalera je bilo na sahrani, ali ne i Ibrahimović.

Stoga bi Zlatan mogao postati omražena osoba u Srbiji. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.