HRVATSKI STRUČNJAK

Rendulić otvoreno o otkazu u Zrinjskom: To mi se spremalo dva mjeseca

Na kraju priče ja sam postao žrtva svog uspjeha, kazao je

Rendulić: Ponosan na urađeno. Screenshot / Tribina

N. H.

29.11.2023

Bivši trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić je prvi put progovorio o otkazu koji je dobio iz mostarskog kluba. 

Rendulić je prošle sezone došao na klupu "Plemića", te osvojio duplu krunu i osigurao historijski ulazak u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja. 

Zrinjski je pod njegovim vodstvom osigurao grupnu fazu Konferncijske lige, što je prvi put da je timu iz BiH to pošlo za rukom. 

Hrvatski stručnjak je u gostovanju u podcastu Tribina otvoreno govorio o periodu provedenom na klupi mostarskog kluba.

- Otkaz mi se spremao prije dva mjeseca kad smo izgubili od Posušja 1:0. Tada se dalo naslutiti u kojem smjeru idu stvari. Ako mediji počnu pisati o tome da ste blizu otkaza, a klub ne stane iza vas jasnim i glasnim saopćenjem, onda je jasno otkud taj vjetar puše - rekao je Rendulić. 

U nastavku je kazao da je smijenjen zbog loših rezultata, iako je ekipa bila samo četiri boda iza lidera, banjalučkog Borca.

- Situacija je bila više nego uredu. Imali smo utakmicu manje i s tom pobjedom, koja bi se dogodila svakako jer moj nasljednik nije mogao za dva dana napraviti ništa dramatično, bismo bili na četiri boda zaostatka za Borcem.

U suštini, bodovno smo bili izjednačeni kao prošle sezone, gotovo identično, s tim da smo sada igrali u Evropi, što je otežavajuća okolnost. Treba reći i da Borac ove godine igra izuzetno dobro, oni su prvih pet kola igrali kući i zabilježili su pet pobjeda. Mi smo igrali na dva fronta, ali sve je bilo u normali - istakao je Rendulić, pa dodao:

- Na kraju priče ja sam postao žrtva svog uspjeha. Letvica je podignuta visoko, ljudi postaju nerealni, ali treba sagledati kompletnu priču i donijeti zaključke na realnim osnovama. Ponosan sam na ono što sam napravio u Zrinjskom, igrači su najzaslužniji za sve te rezultate, a ja sam najuspješniji trener u historiji kluba.

Rendulić je naglasio da je ponosan na igre koje su pružili igrači Zrinjskog pod njegovim vodstvom u grupi u kojoj se nalaze neki veoma skupi timovi.

- Smješteni smo bili u grupi koja je vrijedna Lige prvaka i jasno je da smo mi uljezi tu. Aston Villa nije imala ovakvu ekipu posljednjih 15 godina i u Premiershipu je u borbi za Ligu prvaka, AZ Alkmaar je treći u Nizozemskoj, a Legija je najbolji klub u poljskoj. Mi smo pružali veoma dobre igre, već je prepričan historijski preokret protiv AZ-a, igrali smo odlično u gostima protiv Aston Ville, mogli smo slaviti i kući protiv Legije... - kazao je Rendulić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.