NESTAO INTERES ZA TENIS

Đoković se prisjetio najtežeg trenutka u karijeri: Izađite svi, želim biti sam

Srbijanski teniser je govorio u dokumentarnom filmu o Borisu Bekeru, a dotakao se i dijela života kada su sarađivali

Đoković: Sarađivao sa Bekerom od 2014. do 2016. godine. AP

N. H.

9.4.2023

Dokumentarni film o životu legedarnog njemačkog tenisera Borisa Bekera (Becker) je nedavno doživio svoju premijeru, a u njemu se pojavljuje i Novak Đoković, koji je s Nijemcem sarađivao od 2014. do 2016. godine.

Prekid saradnje dvojca se dogodio zbog Đokovićevog gubitka interesa za tenis nakon Rolan Garosa i Vimbldona 2016. godine.

- Ako želite biti šampion, sve je na vama. Prolazio sam kroz period u kojem sam zaista tražio sebe izvan terena. Igrao sam treće kolo Vimbldona, bilo je nekoliko prekida s kišom, našao sam se u svlačionici, sjedio sam i rekao svom timu: Možete li me svi ostaviti i izaći? Želim biti sam. Gledao sam u zid i bilo mi je veoma dosadno. Najiskrenije, nije bilo pokreta u meni - rekao je Đoković u filmu.

To je bila kap koja je prelila čašu za Bekera i odlučio je da raskine odnos i prizna Đokoviću da ne bi imalo smisla da svjetski broj 1 ne pobjeđuje i da ide na turnire samo da bi se pojavio.

- Slušaj, šefe, zaista sam umoran, ne želim igrati kao nekad - prisjetio se Beker da mu je Novak rekao pa je dodao šta mu je odgovorio:

- Slušaj ti. Prije svega, ja te poštujem i volim. Napravili smo nešto zajedno i to je bilo za mene nevjerojatno putovanje. Nisam dobar gubitnik. Ako reda radi želiš ići na turnire, onda sam pogrešan momak za tebe. Mislim da je bolje da prestanemo.

Sljedeća, 2017., godina je bila izuzetno teška za Đokovića. Gubio je u prvim kolima, borio se s povredom lakta, a za to vrijeme Nadal i Federer su podijelili sva četiri Gren slema. Ipak, Đoković se vratio 2018. te i dalje dominira svjetskim tenisom. Za Bekera je rekao kako ga i dalje smatra dijelom porodice.

- Čak i nakon toga, mi smo zadržali vezu kao da nikada nismo stali. Još uvijek je tu. Boris mi je porodica - rekao je Đoković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.