IZ ZATVORA NA TEREN

Beker se vraća trenerskom poslu: Radi s jednim od najboljih na svijetu

Legendarni Beker je nedavno završio sa služenjem osam mjeseci kazne zbog skrivanja novca prilikom proglašenja bankrota

Beker: Trenirao već s Runeom. Instagram

N. H.

16.10.2023

Boris Beker (Becker), legendarni njemački teniser i bivši trener Novaka Đokovića, želi se vratiti trenerskom poslu nakon što je neko vrijeme proveo u britanskom zatvoru zbog finansijskih malverzacija.

Beker bi mogao početi voditi brigu o danskom teniseru Holgeru Runeu, šestom reketu svijeta, s kojim je već trenirao u Monaku.

Danac se trenutno nalazi u nešto slabijoj formi, ponajviše zbog povrede leđa koja ga prati određeni period.

Posljednji put kada je Rune slavio u dva uzastopna meča je bilo još na Vimbldonu, gdje je kasnije u četvrtfinalu izgubio od Karlosa Alkaraza (Carlos Alcaraz), da bi nakon toga ostvario samo jednu pobjedu.

Runea je od prošle godine trenirao Patrik Muratolu (Patrick Mouratoglou), ali su prekinuli saradnju zbog loših rezultata. 

Legendarni Beker je nedavno završio sa služenjem osam mjeseci od sveukupno dvoipogodišnje zatvorske kazne koja mu je izrečena zbog skrivanja dva i po miliona funti prilikom ličnog bankrota, nakon čega je deportovan iz Velike Britanije.

Nijemac je, prije upoznavanja čari zatvorskog života, bio trener Novaka Đokovića, kojeg je vodio između 2014. i 2016. godine, kada je srbijanski teniser osvojio šest Gren slem titula i 14 drugih turnira. Također je za vrijeme igračke karijere osvojio 49 titula, od kojih je bilo šest Gren slem titula. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.