BIH

Trebinje: Istočna Hercegovina u minusu

P. M.

27.2.2018

Snijeg koji od jutros u intervalima pada u Trebinju, ali i cijeloj istočnoj Hercegovini, nije izazvao veće probleme.

Glavna gradska ulica u Trebinju, ali i pješačke zone u centru grada su očišćene, a čiste se i ostale saobraćajnice kroz grad.

Prema riječima Janje Ćapin, načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Grada Trebinja, iako su ekipe stalno na terenu, niske temperature (a jutrošnja je u 7 sati iznosila -5 stepeni), na kolovozu ima leda.

- Zbog niskih temperatura vrlo brzo se na ulicama ponovo stvara led, pa ćemo opet posipati već pređene dionice. Čiste se sve ulice koje vode do vitalnih ustanova, prema školama, vrtićima, bolnici, kao i ulice u prigradskim naseljima - istaknuo je Ćapin i dodao da su svi privredni subjekti obavezni očistiti snijeg ispred svojih objekata, a građani bi također trebali očistiti snijeg ispred ulaza.

U „Hercegovina putevima“ ističu da su kolovozi prohodni. Saobraćaj se otežano odvija na dionici Gacko - Tjentište preko prijevoja Čemerno, a neprohodan je put Kifino selo - Ulog, preko prijevoja Morine.

I svi seoski putevi na području Trebinja za sad su prohodni, a na čišćenju snijega od jučer su angažirani pripadnici brojnih gradskih službi i ustanova, te mehanizacija HET-a i Komunalnog preduzeća, kao i pripadnici vatrogasnih jedinica Lastve i Trebinja.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.