POREZNA UPRAVA

Zapečaćena 44 objekta, kazne od 277.500 KM

Ilustracija

Fena

6.4.2018

Porezna uprava Federacije BiH jučer je izvršila 257 inspekcijskih nadzora na području Federacije BiH, kojim su bili obuhvaćeni porezni obaveznici koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost, drvno-prerađivačku, trgovinsku i druge uslužne i proizvodne djelatnosti.

U toj aktivnosti inspektori Porezne uprave FBiH otkrili su 52 neprijavljena radnika, 68 obaveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 28 objekata u kojima je obavljana djelatnost bez odobrenja nadležnog organa i 32 obaveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćena su 44 objekta, a u 133 slučaja izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama od 277.500 KM.

- Porezna uprava zahvaljuje svim poreznim obaveznicima koji uredno izvršavaju svoje porezne obaveze i poziva sve porezne obaveznike da svoje obaveze blagovremeno izvršavaju, dobrovoljno prijavljuju i plaćaju, da prijave svakog radnika, odnosno da posluju u skladu s poreznim i drugim važećim propisima, jer je to najbolji i najsigurniji način poslovanja - saopćeno je iz te institucije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.