LONDON Na skupu u parlamentu Velike Britanije i sekretar Zajedničke službe PSBiH

Seminar posvećen parlamentarnim istraživanjima u digitalnom dobu

S. D.

Foto: Vehabović: Mogućnost da BiH bude domaćin naučne konferencije


Sekretar Zajedničke službe Parlamentarne skupštine BiH Kenan Vehabović učestvuje na ECPRD-ovom (European Center for Parliamentary Research and Documentation) seminaru, koji je danas, u organizaciji Predstavničkog doma i Doma lordova Britanskog parlamenta, počeo u Londonu.  

Trodnevni seminar, na kome učestvuju predstavnici parlamenata zemalja članica Evropske unije i Vijeća Evrope, posvećen je parlamentarnim istraživanjima u digitalnom dobu.

Učesnici seminara razmjenjuju iskustva u vezi s korištenjem savremenih tehnologija u parlamentarnim istraživanjima, posebno infografike i vizualizacije podataka.

Fokus u raspravi na seminaru u Londonu bit će i na pitanjima gubitka informacija te vođenja evidencije parlamentarnih istraživanja. Raspravljat će se i o marketingu i predstavljanju parlamentarnih istraživanja, korištenju blogova i web–stranica u tu svrhu, kao i o mogućnostima korištenja videomaterijala i društvenih mreža za popularizaciju parlamentarnih istraživanja.

Vehabović je s predstavnicima ECPRD-a razgovarao o mogućnosti da PSBiH iduće godine bude domaćin naučne konferencije o temi parlamentarnih istraživanja.

NA VRH

Podijeli članak na