IZBORI 2018.

PDA: Dajmo podršku ljudima koji će istinski voditi narod ka boljem životu i ostanku ovdje

Nismo se borili i dali živote za ovakvu državu, kaže Husić

Sa skupa u Srebreniku

Tip.ba

28.9.2018

U organizaciji Općinskog odbora PDA Srebrenik u petak je pred više od 1.000 članova i simpatizera ove stranke održan centralni predizborni skup na kojem je još jednom potvrđeno da će Pokret demokratske akcije biti vodeća politička partija kako u općini Srebrenik, tako i na Tuzlanskom kantonu.

Azmir Husić, potpredsjednik PDA i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH za izbornu jedinicu tri, kazao je da se kao čovjek koji prvi put ulazi u politiku prihvatio velike odgovornosti.

- Prihvatio sam ideju PDA, a to je da narodu bude bolje. Neki u Sarajevu žive bolje, dok neki u Tuzli žive puno teže. Nismo se borili i dali živote za ovakvu državu. Zato 7. oktobra imamo priliku da opravdamo sve one šehide koji su dali svoje živote za ovu državu. Dajmo podršku ljudima koji će istinski voditi narod ka boljem životu i ostanku ovdje. Moramo znati za koga nećemo glasati, a to su oni koji su nas doveli u ovo stanje - poručio je Husić. 

Prisutnima su se obratili i Senad Alić, nosilac liste za Skupštinu TK, zatim Munevera Bećarević, predsjednica Asocijacije žena TK, kao i Naser Orić koji je dao podršku PDA, svim Podrinjcima, ali i suborcima Smaji Mandžiću i Azmiru Husiću s kojima je, kako je kazao, bio rame uz rame kada Bošnjaci nisu bili ni svjesni šta se u Bosni dešava.

Ovom prilikom predstavljeni su i kandidati za sve nivoe vlasti s područja ove općine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.