BANJA LUKA

Advokati tvrde da ima napretka u istrazi ubistva Davida Dragičevića

Nakon sastanka članova advokatskog tima i glavnog tužioca banjalučkog Okružnog javnog tužioca Želimira Lepira, Nobilo je precizirao da se istražuju svi pravci, ali da za sada ne mogu iznositi detalje

Fena
12.10.2018 19:34

Davor Dragičević

Primjetan je određeni napredak u istrazi ubistva Davida Dragičevića – rekao je Anto Nobilo, jedan od advokata kojeg je angažovala porodica Dragičević.

Nakon sastanka članova advokatskog tima i glavnog tužioca banjalučkog Okružnog javnog tužioca Želimira Lepira, Nobilo je precizirao da se istražuju svi pravci, ali da za sada ne mogu iznositi detalje.

I advokatica iz Srbije Zora Dubočanin-Nikodinović je istakla da su na dobrom putu i da očekuju da će se rasvijetliti ovo ubistvo i doći do sudskog epiloga.

Dodala je da i tužilac u ovom predmetu Dalibor Vrećo želi da se riješi slučaj.

Advokati su, kazala je, dobili na uvid sve spise, a pozivaju i moguće svjedoke da im se jave.

Njen kolega Ifet Feraget također očekuje i odgovore zašto je na početku istrage tog slučaja, kako kaže, bilo određenih propusta.

Dok su se advokati obraćali novinarima, ispred Okružnog javnog tužilaštva bio je i otac stradalog mladića Davor Dragičević i nekoliko članova grupe "Pravda za Davida", koji su držali fotografije stradalog mladića prije i nakon ubistva.

NA VRH