BANJA LUKA

Advokati tvrde da ima napretka u istrazi ubistva Davida Dragičevića

Nakon sastanka članova advokatskog tima i glavnog tužioca banjalučkog Okružnog javnog tužioca Želimira Lepira, Nobilo je precizirao da se istražuju svi pravci, ali da za sada ne mogu iznositi detalje

Davor Dragičević

Fena

12.10.2018

Primjetan je određeni napredak u istrazi ubistva Davida Dragičevića – rekao je Anto Nobilo, jedan od advokata kojeg je angažovala porodica Dragičević.

Nakon sastanka članova advokatskog tima i glavnog tužioca banjalučkog Okružnog javnog tužioca Želimira Lepira, Nobilo je precizirao da se istražuju svi pravci, ali da za sada ne mogu iznositi detalje.

I advokatica iz Srbije Zora Dubočanin-Nikodinović je istakla da su na dobrom putu i da očekuju da će se rasvijetliti ovo ubistvo i doći do sudskog epiloga.

Dodala je da i tužilac u ovom predmetu Dalibor Vrećo želi da se riješi slučaj.

Advokati su, kazala je, dobili na uvid sve spise, a pozivaju i moguće svjedoke da im se jave.

Njen kolega Ifet Feraget također očekuje i odgovore zašto je na početku istrage tog slučaja, kako kaže, bilo određenih propusta.

Dok su se advokati obraćali novinarima, ispred Okružnog javnog tužilaštva bio je i otac stradalog mladića Davor Dragičević i nekoliko članova grupe "Pravda za Davida", koji su držali fotografije stradalog mladića prije i nakon ubistva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.