TRADICIJA

Veliki iftar upriličen u dvorani Mejdan

Piše: E.Sk

11.5.2019

Veliki broj postača došao na iftar - Avaz
Veliki broj postača došao na iftar - Avaz
Veliki broj postača došao na iftar - Avaz
Veliki broj postača došao na iftar - Avaz
Dnevni avaz
+6

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Tuzla večeras (subota) je u velikoj dvorani SKPC Mejdan upriličen tradicionalni iftar za oko 2.000 vjernika. Prethodnih godina iftar je organiziran na Trgu slobode, ali zbog vremenskih prilika ovoga ramazana je donesena odluka da se iftar organizuje u Mejdanu.  

- Pripremili smo oko 2.000 obroka za naše džematlije i građane. Pozvali smo i vjerske velikodostojnike drugih konfesija. Također nastupit će i Armin Muzaferija sa našim horom kako bi upotpunili jedno prelijepo ramazansko veče – kaže hafiz Ahmed ef. Huskanović, glavni tuzlanski imam.

Armin Muzaferija je postao tradicionalni gost tuzlanskih iftara, a istakao je kako je prelijepo družiti se sa postačima i osjetiti ljepotu ramazana.

Iftar se organizuje uz podršku Muftijstva tuzlanskog Grada Tuzla, gradskih i kantonalnih preduzeća, privrednih subjekata, udruženja, organizacija i pojedinaca sa tuzlanskog područja. Podršku u organizaciji iftara dala je i Vlada TK sa svojim resornim ministarstvima.

Prvi zajednički iftar na Trgu slobode 2015. godine organizirala je istambulska Općina Bajrampaša, a nakon toga ovaj događaj se organizuje tradicionalno.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.