KANTON SARAJEVO

Magoda o nestanku miliona iz ZOI '84: Nestalo 3,5 tona lož-ulja, 5.067 karata, sala izdavana ispod cijene...

Nema logike da na Jahorina ima prihod od sedam miliona, a Bjelašnica i Igman samo milion

Kenan Magoda. S. Saletović

Piše: A. Čengić / Avaz.ba

12.9.2019

Direktor ZOI '84 Kenan Magoda danas je u sarajevskoj dvorani "Zetra" održao pres-konferenciju pod nazivom "Kako milion maraka, umjesto u kasi preduzeća, završi na drugom mjestu".

Kako je naveo, u jednoj sezoni nestalo je čak 5.067 karata, a upravo tom prodajom preduzeće ostvaruje najveći prihod.

- Zbog toga je nastala milionska šteta. Uočio sam nezakonite radnje poput dijeljenja ugovora na neodređeno vrijeme, na vertikalni transport potrošene su ogromne pare, a sistem ne radi kako treba. Za te novce koje je Vlada KS dala su potrošeni i ja sam to prijavio. Sada očekujem da nadležni istraže sve radnje. Nestalo je i 3,5 tona lož-ulja. Također, dvoranu "Zetru" ne treba zanemariti. Nekome je sala izdata za 2.000 KM, nekima za puno više. Prihode moramo vratiti na mjesto - rekao je Magoda. 

On je naveo kako nema logike da na Jahorina ima prihod od sedam miliona, a Bjelašnica i Igman samo milion. 

- Uz pomoć Vlade mislim da će se ekspresno riješiti ovi problemi i da će se konačno riješiti neki gorući problemi. Zatvaramo izlaznu stanicu šetosjeda. Više neće biti stajanja dok se ne očiste senzori. Kupila se neadekvatna oprema, pored više od pet hiljada karata koje su date na reprezentaciju, njih nisam razmatrao u ovu konačnu brojku - rekao je Magoda. 

Odgovarajući na pitanja novinara o razlikama cijena u iznajmljivanju sale, Magoda je kao primjer naveo nedavni skup SDA, kada je sala plaćena 2.000 KM.

- Naredni skup koji je održan dobio je salu za 20.000 KM. U subotu je skup SDA u ''Zetri'' i sad su salu dobili za 10.000 KM - rekao je Magoda.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.