KRIZNI ŠTAB

Bh. državljani koji dolaze iz Štokholma, bit će smješteni u Studentski dom Bjelave

Pripremili smo dva šatora u kojima će se, nakon što izađu iz aviona, obaviti trijaža svih bh. građana

Terović: Bit će im osiguran prijevoz sa pet vozila GRAS-a uz poštivanje socijalne distance. Arhiv

Piše: Avaz.ba

5.4.2020

Jasmin Terović, načelnik Kriznog štaba civilne zaštite KS, rekao je na današnjoj pres-konferenciji kako rade na osiguravanju prihvata bh. državljana koji trebaju da večeras u 19 sati avionom "FlyBosnije" slete na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

- Pripremili smo dva šatora, u kojima će se, nakon što izađu iz aviona, obaviti trijaža svih bh. građana koji doputuju iz Štokholma. Nakon toga će im biti osiguran prijevoz sa pet vozila GRAS-a, uz poštivanje socijalne distance. Bit će transportirani u Studentski dom Bjelave, koji smo jutros obišli, a koji, mogu reći, u potpunosti ispunjava sve uvjete koji su neophodni za boravak bh. državljana iz Štokholma, koji će narednih dana da budu u izolaciji - rekao je Terović.

On je govorio i o drugoj aktivnosti Štaba civilne zaštite, a to je da su jutros potpisali ugovor sa Studentskim centrom Sarajevo, u kojem je dogovoreno da osobe koje se ne pridržavaju mjera izdatih po rješenju nadležnih inspekcijskih organa, a tiču se samoizolacije, odnosno prinudne izolacije, budu smještene u sedmom paviljonu u Studentskog doma Bjelave.

- Moram reći da će svi oni koji se ne budu pridržavali ovih mjera, nakon što ih predstavnici MUP-a Kantona, da tako kažem, privedu, putem vozila Hitne pomoći biti prebačeni u sedmi paviljon Studentskog centra Bjelave dok im traju mjere izolacije - istaknuo je Terović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.