CRNO ZLATO

Šta se dešava u Travniku, građani toče gorivo u kanistere, policija regulira saobraćaj

Jedna benzinska pumpa odlučila spustiti cijenu dizela na 1,21 KM, a benzina na 1,26 maraka

Kilometarske kolone. Avaz

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

26.4.2020

Veliki pad cijena nafte na svjetskom tržištu uveliko se odrazio i na benzinskim pumpama u Federaciji. No, danas je u Travniku, u mjestu Gospino Vrelo na putu od Travnika prema Turbetu, jedna benzinska pumpa odlučila spustiti cijenu dizela na 1,21 KM, a benzina na 1,26 maraka.

Ove cijene, na oduševljenje građana, izazvale su pravu pometnju u ovom gradu, ali i skoro cijelom Srednjobosanskom kantonu.

Nakon što se fotografija benzinske pumpe "Tioil" proširila društvenim mrežama, zavladala je prava pomama za crnim zlatom.



Cijena dizela 1,21 KM. Avaz

O tome svjedoče i kilometarske kolone na putu prema Travniku iz pravca Turbeta. Kako saznajemo, zbog velikih gužvi saobraćaj je u jednom trenutku morala regulirati i policija.

Pogotovo što je veliki broj građana došao s kanisterima pred bezinsku pumpu, čemu svjedoče i fotografije. Pojedini su čak dovezli i burad kako bi točili naftu.

Jedan od građana rekao nam je da su za nepuna tri sata stigle tri cisterne s naftom i sve su ispražnjene.

- Ovo je do sada neviđena situacija. Ni policija nije mogla vjerovati šta se dešava. Građani su satima čekali da natoče gorivo. Neki čak iz drugih kantona - kaže naš sagovornik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.