AKTUELNO

Nedeljko Jović: Prioritet je problem sa migrantskom krizom

Nedeljko Jović. Agencije

Avaz.ba

15.5.2020

Nakon imenovanja novi zamjenik ministra sigurnosti BiH Nedeljko Jović u izjavi za Srpskainfo je kazao kako želi da pokaže u Vijeću ministara da može odgovoriti na sve postavljene zadatke.

– Kao jedan od prioriteta za sigurnost BiH istakao bih probleme sa migrantskom krizom, jer nas prema najavama u narednom periodu očekuje veliki migrantski talas. Moramo spremno da odgovorimo na taj izazov zbog činjenice da među migrantima nalazi puno osoba koje nisu prošle nikakvu bezbjedosnu provjeru od odredišta sa koga su krenuli do granice BiH. Znam da postoji puno problema sa finansijama i da fali oko 500 policajaca, kako bi granice BiH bile potpuno bezbjedne – rekao je Jović.


Nedeljko Jović. Agencije

On je istakao da saradnja među policijskim agencijama u BiH mora biti unaprijeđena po mnogim pitanjima.

– Pored jačanja granice sigurno ću se zalagati da sve policijske agencije u BiH još bolje sarađuju po pitanju deradikalizacije i i resocijalizacije povratnika sa sirijskog ratišta, kako bi na minimum smanjili šanse za neke terorističke akcije u BiH. Moramo učiniti sve kako bi saradnja između svih policijskih agencija na osnovu zakona bila podignuta na veći nivo za dobrobit svih građana BiH – rekao je Jović, koji se zahvalio Socijalističkoj partiji na ukazanom povjerenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.