REAKCIJE

Radončić: Džaferovićev plan nije i nikada neće biti moj

Neka nervozni Šefik pogleda dokumente iz rata, s njegovim potpisom, kada je davao državljanstva mudžahedinskim borcima iz Egipta, Pakistana, Tunisa, Saudijske Arabije, Jemena i Jordana, naveo Radončić

Radončić: Džaferović je u ratu davao državljanstva mudžahedinima. Avaz

Avaz.ba

16.6.2020

Nakon jučerašnjeg intervjua koji je za N1 dao član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, a u kojem je izrekao niz netačnih navoda koje za posljedicu mogu imati dezavuiranje javnosti, reagirao je predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić čiju objavu sa Instagrama prenosimo u cjelosti:

- U jučerašnjem intervjuu za N1 Šefik Džaferović, predsjednička marioneta, koji je koronu proveo sakriven u političkoj i fizičkoj samoizolaciji, opet pokušava da dezavuiše javnost.

Umjesto da ponovo pročita stenogram sa sjednice Predsjedništva BiH, gdje se vide ogromne političke razlike između nas dvojice kada je u pitanju obaveza sigurnosnih struktura BiH da se izvrši identifikacija ilegalnih migranata iz Pakistana, on tvrdi da je naš migrantski plan isti.

Nije isti i nikada neće biti!

Faksimil obavjesti o prijemu u državljanstvo koje je potpisao Džaferović. Avaz

Zašto? Pa, neka nervozni Šefik pogleda dokumente iz rata, s njegovim potpisom, kada je davao državljanstva mudžahedinskim borcima iz Egipta, Pakistana, Tunisa, Saudijske Arabije, Jemena i Jordana (koje smo, kao država, pod pritiskom Zapada, kasnije poništavali).

Za ovu mu priliku objavljujem SAMO dva takva dokumenta. Ako koza laže, rog ne laže! - napisao je Radončić na Instagramu.  

View this post on Instagram

DŽAFEROVIĆEV PLAN NIJE I NIKADA NEĆE BITI MOJ: U jučerašnjem intervjuu za N1 Šefik Džaferović, predsjednička marioneta, koji je koronu proveo sakriven u političkoj i fizičkoj samoizolaciji, opet pokušava da dezavuiše javnost. Umjesto da ponovo pročita stenogram sa sjednice Predsjedništva BiH, gdje se vide ogromne političke razlike između nas dvojice kada je u pitanju obaveza sigurnosnih struktura BiH da se izvrši identifikacija ilegalnih migranata iz Pakistana, on tvrdi da je naš migrantski plan isti. Nije isti i nikada neće biti! Zašto? Pa, neka nervozni Šefik pogleda dokumente iz rata, s njegovim potpisom, kada je davao državljanstva mudžahedinskim borcima iz Egipta, Pakistana, Tunisa, Saudijske Arabije, Jemena i Jordana (koje smo, kao država, pod pritiskom Zapada, kasnije poništavali). Za ovu mu priliku objavljujem SAMO dva takva dokumenta. Ako koza laže, rog ne laže!

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.